Domácí sauny jsou jedním z výrazných trendů moderního bydlení

 Tipy a inspirace 
08. ledna 2020 17:59 / Mirka Malá
  0
📷
4 fotografie v galerii
Domácí sauny se vejdou všude Pinterest
Rádi chodíte do sauny? Už nemusíte. Domácí saunování je stále populárnější a pořídit si domů saunu je nejen moderní, ale také snadné.

Už nemusíte jezdit na plavecké stadiony či do fitness center a mačkat se ve veřejné sauně. Naopak. Pohodlí vlastní sauny si můžete užívat v klidu domova, kdykoli se vám zachce. Domácí saunování je stále oblíbenější a domácí sauny jsou dalším trendem moderního bydlení.

Jakou saunu si pořídit do bytu?

Do bytu se nejlépe hodí infrasauna, která je nenáročná na instalaci, kterou při troše šikovnosti zvládnete zapojit i sami, popřípadě vám ji nainstaluje výrobce. Ani následná údržba není nijak problematická.

Infrasauny se rozehřejí se zhruba za 10 minut

Infrasauny jsou navíc velmi praktické. Zaberou málo místa, takže se skvěle hodí právě do bytů, a praktický je i jejich provoz. Infrasauny se totiž zahřívají na teplotu 60 °C a rozehřejí se zhruba za 10 minut, takže nejsou ani energeticky náročné. Obvykle se do domácí infrasauny vejdou pohodlně dvě osoby, takže si společným domácím saunováním můžete i zpříjemnit večer.

Sauna pro náročnější saunování

Pokud bydlíte v domě, můžete si kromě infrasauny pořídit také prostornější a náročnější finskou saunu pro náročnější saunování. Teplota ve finských saunách dosahuje 90 °C.

Finskou saunu je možné si pořídit jak do interiéru, tak do zahrady v mnoha variantách. Do interiérových saun se většinou instalují saunová kamna, a to včetně saunových kamenů.

Venkovní finské sauny

Ještě větší možnosti pak přináší venkovní finské sauny, kde si můžete zvolit z více druhů saunových topidel a rovněž můžete vybírat z mnoha rozměrů.

Na zahradu se také hodí bio sauny, které jsou šetrným řešením pro ty, kdo dávají přednost nižším teplotám. Teplota uvnitř bio sauny se pohybuje mezi 40 až 70 °C.

Pravidelné saunování je kromě zaručené relaxace velmi účinné jako prevence proti nachlazení a dalším nemocem. Sauna také pomáhá s nespavostí a ulevuje od bolesti kloubů a svalů. I to je důvod, proč je domácí saunování stále na vzestupu. Dále čtěte: Solná lampa nejen zkrášlí interiér, ale také pomůže vašemu zdraví.

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Umělá inteligence už vylepšuje i chuť piva nebo čokolády

Tech

Peugeot získal podeváté v historii ocenění za design, tentokrát s novým SUV fastbackem 3008