Nevyhazujte hned starý vánoční balicí papír. Lze mu ještě dát nový život

 Tipy a inspirace 
28. prosince 2019 08:29 / Marie Popelková
  0
📷
4 fotografie v galerii
Vánoční papír je škoda vyhazovat do popelnice Pinterest
Každý to zná, po Vánocích se vám doma nakupí hromada balicího papíru a vy řešíte, co s ním. Nemusíte jej hned vyhazovat do koše nebo jím topit v.kamnech. Lze z něj ještě vytvořit hezkou dekoraci, pro kterou najdete využití po celý rok.

Vánoční balicí papír má mnoho podob, na některých nechybějí vánoční motivy, jiné jsou ozdobeny univerzálními dekory. Ať už máte doma jakýkoliv typ, můžete z něj vytvořit hezkou dekoraci, která se vám ještě bude hodit. A nejen o Vánocích.

Mašle na dárek

Vánoční balicí papír můžete použít k výrobě mašlí, kterými můžete během roku ozdobit jakýkoliv dárek, třeba k narozeninám. Mašle si také můžete schovat na příští rok a zkrášlit jimi vánoční dárky. Výrobu mašlí zvládnou i děti, takže je můžete do tvoření zapojit.

Co budete potřebovat

  • balicí papír formát A4
  • tužku, pravítko, nůžky
  • oboustrannou lepicí pásku
  • sešívačku

Jak na to

Na papír narýsujte pruhy široké 2 cm. Budete jich potřebovat  na jednu mašli celkem 8. Nastříhejte je. Tři pruhy nezkracujte (měly by mít 21 cm), 3 pruhy zkraťte na 17 cm, 2 pruhy na 15 cm. A ještě si nechejte jeden čtyřcentimetrový odstřižek.

Ze všech dlouhých pruhů vytvoříte takové osmičky – přehnete pruh napůl, nalepíte na přehyb oboustrannou pásku a konce přetočíte a přilepíte do středu. Poslední malý proužek jen stočíte do roličky.

Pak osmičky poslepujete na sebe tak, aby vám vznikla mašle. Naposledy přijde malá rolička. První a druhé patro osmiček můžete spojit pomocí sešívačky, poslední dvě k sobě slepte oboustrannou páskou. Pokud použijete silnější oboustrannou pásku, můžete rovnou lepit k sobě osmičku za osmičkou a bude to hezky držet. Nakonec hotovou mašli přilepte oboustrannou páskou na dárek. O dalších nápadech, jak využít starý balicí papír, jsme psali zde.

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Valentýn ve velkém stylu?! V odstínech růžové jej slavila A.n.d.u.l.a, Sharlota a Angie Mangombe

Styl

Jak nosit pánské kotníkové boty?

Dům a zahrada

Efektivní úklid v domácnosti se psem: Jak na chlupy, skvrny od bláta, moči či krve