Vyprali jste kapesník spolu s oblečením? Poradíme, jak pohromu napravit

 Tipy a inspirace 
13. prosince 2019 17:20 / Eva Vogelová
  0
📷
4 fotografie v galerii
Snad každý někdy nedopatřením vyperal s oblečením papírový kapesníček Depositphotos
Vypraný kapesník spolu s oblečením dokáže nadělat velkou paseku. Roztrhá se na tisíce kousků, které zůstanou v pračce i na oblečení. Nejhorší je, když perete tmavé prádlo, na kterém jde roztrhaný kapesníček vidět nejvíce. Jak to napravit?

Jednou za čas se patrně stane každému, že nedopatřením vypere oblečení i s papírovým kapesníčkem. Jednoduše zapomenete prohlédnout všechny kapsy, nebo ho tam nikde nenajdete. Způsobenou pohromu můžete napravit. Inspirujte se následujícími tipy.

Vyčistěte pračku

Vyčištění pračky se nevyhnete. Vyberte roztrhaný kapesníček z bubnu. Nezapomeňte se podívat na prostor v těsnicích gumách. Tam totiž patrně také najdete nějaké žmolky. Kdybyste je tam nechali a prali další várku oblečení, mohly by se vám na něj znovu uchytit. Zkontrolujte i filtr, který by se pod nánosem žmolků mohl ucpat.

Oblečení znovu vyperte

Pokud vám na oblečení ulpělo opravdu hodně žmolků z papírového kapesníčku, nezbyde vám nic jiného, než ho zase dát do pračky a vyprat. Tento krok vás může většiny žmolků jednoduše zbavit. Když máte zanesených jen několik kousků oblečení, nechte je odmočit ve vaně nebo v umyvadle.

Dejte prádlo do sušičky

Pokud máte doma sušičku, můžete se radovat. Některé kousky papírových kapesníčků může chytit filtr od sušičky. Dejte do ní oblečení a zapněte ji. Uvidíte, že vaše oblečení bude vypadat hned lépe. Připravte se však na to, že některé žmolky na prádle mohou ještě zůstat.

Připravte si lepicí váleček

Pokud nemáte sušičku, nebo vám příliš nepomohla, vsaďte na lepicí váleček. Můžete ho sehnat v drogeriích či obchodech s bytovými doplňky. Oblečení, na kterém ulpěly žmolky z papírového kapesníčku, rozložte a postupně po něm válečkem přejíždějte.

Když máte hodně kousků oblečení, které to schytaly, bude to pro vás trochu pracné, ale tímto způsobem se vám stoprocentně žmolky podaří odstranit. Pokud zrovna nemáte po ruce lepicí váleček, můžete využít i izolepu. Větší kus si obmotejte kolem prstů a postupně přikládejte na veškeré oblečení.

Pohromě můžete předejít

Pohromě z kapesníků můžete pro příště předejít. Ani v budoucnu se nemusíte vyhnout zapomenutému kapesníku v kapsách oblečení. Z toho důvodu používejte jen opravdu kvalitní papírové kapesníčky. Čtyřvrstvé kapesníky jsou odolné vůči praní a neroztrhají se. Dále čtěte: Nebaví vás už nadále žehlit? Zjistěte, jak se mu zcela vyhnout.

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Valentýn ve velkém stylu?! V odstínech růžové jej slavila A.n.d.u.l.a, Sharlota a Angie Mangombe

Styl

Jak nosit pánské kotníkové boty?

Dům a zahrada

Efektivní úklid v domácnosti se psem: Jak na chlupy, skvrny od bláta, moči či krve