Nebaví vás žehlit? Vyzkoušejte náše tipy, díky kterým se od žehlení osvobodíte

 Tipy a inspirace 
27. listopadu 2019 17:46 / Eva Vogelová
  0
📷
4 fotografie v galerii
K žehlení má odpor většina lidí  Depositphotos
Žehlení je činnost, která většinu lidí vůbec nebaví. Možná se najde několik šťastlivců, ale těch bude minimum. Pokud žehlení neustále odkládáte a musíte se k němu nutit, máme pro vás dobrou zprávu. Vyzkoušejte následující tipy, díky kterým se od žehlení osvobodíte.

Můžete mít doma sebelepší žehličku, ale při pohledu na ni se vám stejně začne obracet žaludek. Není potřeba se stydět za to, že žehlení nesnášíte. Spousta lidí je na tom totiž podobně jako vy. Řiďte se následujícími radami a žehličku bude moct vyhodit.  

Nepřeplňujte pračku

První chyba často nastává už během praní. Někteří se do bubnu snaží nacpat co nejvíce prádla, aby nemuseli prát dvakrát. Pokud chcete mít prádlo dobře vyprané, zaplňte maximálně tři čtvrtiny bubnu.

Oblečení v pračce musí mít prostor na převalování. Když ho tam nacpete opravdu hodně, bude hodně zmačkané, takže se žehlení nevyhnete.

Věnujte se věšení prádla pečlivě

Pokud nechcete zapínat žehličku, musíte věnovat čas důkladnému pověšení prádla. Nevěste ho rychle a ledabyle jen proto, abyste si ušetřili čas. Každý kus prádla pečlivě protřepejte. Prádlo by nemělo ztratit svůj tvar.

Lehčí a menší kusy oblečení pověste za švy. Upevněte je za pomoci kolíčků. Těžší kusy prádla raději pověste na ramínka, aby se kvůli své váze nevytahaly. Navíc tím předejdete obtiskům, které tam vytvoří kolíčky.

Nenechte prádlo na sušáku zbytečně dlouho

Pověsíte prádlo na sušák a poté už se o něj několik hodin či dní vůbec nestaráte? Neřešíte, že vám oblečení už uschnulo, protože musíte vykonávat i jiné věci. Spousta lidí prádlo sundává až ve chvíli, když má více času.

Přesušené prádlo tvrdne, více se do něj otlačí kolíčky a šňůry. Kromě toho, že se tím ničí vlákna, otlaky budete muset vyžehlit. Předejte tomu tak, že oblečení uklidíte hned, jak uschne.

Oblečení srovnejte

Posledním krokem je složení oblečení. Každý kus prádla rozložte na rovný povrch a vyhlaďte ho dlaní. Rukávy překládejte podél švů.

Kalhoty byste ideálně měli pověsit do skříně na ramínka. Vrchní díly oblečení poskládejte do komínků. Pod tíhou ostatního prádla se ještě více vyhladí. Dále čtěte: Jak vybělit zašedlé prádlo?

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Dům a zahrada

Efektivní úklid v domácnosti se psem: Jak na chlupy, skvrny od bláta, moči či krve