Zatočte jednou provždy s prachem. Stačí použít jednu levnou surovinu a budete mít klid

 Tipy a inspirace 
24. listopadu 2019 14:08 / Šárka Sokolská
  0
📷
4 fotografie v galerii
Utírání prachu je dost nevděčná činnost Depositphotos
Utírání prachu není zrovna oblíbená činnost. Sotva jej jeden utřete, druhý den můžete začít znovu. A ani osvědčené prostředky, které mají zabránit jeho usazovaní, nepomáhají. Známe však něco, co skutečně funguje.
Nejnovější

Těhotenský kalendář

To, kolik se vám doma usazuje prachu, záleží především na prostředí, v jakém žijete. Pokud máte bydlení v blízkosti rušné ulice, je jasné, že vám doma víří mnohem více prachu než v domácnosti, která leží někde na samotě. Ať je to tak nebo tak, utírat stále dokola prach asi nikoho moc nebaví. My vám však prozradíme trik, který používají pokojské v hotelích a penzionech.

Malý pomocník s velkou silou

To, co skutečně funguje na prach, je obyčejný glycerín, který se dá sehnat poměrně jednoduše v drogeriích či na internetu. Díky němu můžete v domácnosti zamezit opětovnému usazování prachu prakticky na všem, kde jej použijtete - od nábytku, přes rámy, televizory až po zrcadla.

Jak funguje

Celé to tajemství spočívá v tom, že glycerín na povrchu vytváří neviditelnou ochrannou vrstvu, která přímo odpuzuje prach. K použití vám stačí opravdu pár kapek, které nanesete na hadřík a přetřete s ním nábytek. A prachovku můžete na delší dobu odložit do skříně. 

Do celé domácnosti

To však ještě není zdaleka vše, co glycerín umí. Tato rada se vám bude hodit při vánočním úklidu. Až budete mýt okna, přidejte do kyblíku s vodou pár kapek glycerínu. Díky němu zůstanou okna déle čistá, navíc glycerín dokáže krásně odpudit dešťové kapky. Jak si ještě více usnadnit práci s umýváním oken, jsme psali zde. A až budete umývat podlahy, opět si vzpomeňte na glycerín. S jeho pomocí si také ochráníte parkety, dlažbu či laminátové podlahové krytiny. Stačí přidat pár kapek do vědra s vodou a vytřít běžným způsobem.

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Móda a kultura: Jak kulturní rozmanitost ovlivňuje módní trendy?

Styl

Vodu z rýže byste neměli vylévat do odpadu. Důvod vás možná překvapí

Tech

8 mýtů o hybridech, které vám brání vytěžit z tohoto pohonu maximum