Jak efektivně vyřešit skladování bot

 Tipy a inspirace 
27. ledna 2021 11:17 / Mirka Malá
  0
📷
4 fotografie v galerii
Do botníku se vám všechny boty nevejdou Depositphotos
Koupili jste si nové boty a radost vás přešla doma, když jste zjistili, že už je nemáte kam dát? Takové chvíle prožívá opravdu hodně lidí. Někdo tak má boty naházené na dně skříně v předsíni, jiní je zase uchovávají v originálních krabicích, které samozřejmě zabírají spoustu místa.

Ale nebojte. Máme pár tipů, jak boty skladovat. Za pouhou hodinu můžete zefektivnit ukládání vaší obuvi, abyste věděli, kde přesně hledat ten potřebný pár.

Kde začít? Začněte tím, že shromáždíte všechny své boty dohromady, abyste měli jasno v tom, kolik párů máte. Pak je roztřiďte do tří kategorií. Jednu tvoří ty boty, které nosíte často, druhou ty příležitostné a třetí kategorií jsou boty, ve kterých si sotva kdy vyjdete.

Možná při této příležitosti zjistíte, že některé boty můžete vyhodit, protože si už ani nepamatujete, že je vůbec máte. Než se tedy pustíme do vytváření skladovacího prostoru pro boty, může se vám podařit jejich počet o něco snížit.

Boty uložte přehledně

Klíčem k udržení pořádku a tedy i volného místa je přehlednost. Boty vždy najdete a budete k nim mít snadný přístup. Spodní část skříně v předsíni nebo ve vašem šatníku je skvělým místem pro boty. Můžete si na dno skříně pořídit jednoduchý dvoupolicový dřevěný nebo kovový botník. Boty skládejte tak, aby jedna bota z páru špičkou mířila dopředu a druhá dozadu. Ušetříte tím místo.

Pokud si boty poskládáte na dno skříně v krabicích, pak vám budou skvělým pomocníkem nalepené polaroidové nebo digitálně vytištěné fotografie obuvi na stranu každé krabice. V předsíni či chodbě si nechte jen boty, které nosíte často. K tomu se samozřejmě hodí různé botníky, jejich velikost, barva i design jsou v dnešní době opravdu nekonečné.

Hitem jsou vitríny

Pokud chcete být opravdu originální a navíc se máte čím chlubit, pak si pořiďte na své boty prosklenou vitrínu. Jde o skutečně velký hit.

Vitrínu se svými krásně poskládanými botami můžete umístit samozřejmě do předsíně či chodby, ale rovněž i do jiných částí domu či bytu, dokonce i do ložnice. Momentálně je tento styl ukládání bot velmi oblíbený, zvlášť u dam, které mají ve své sbírce opravdu krásné kousky. Dále čtěte: Vodní máslenka je perfektní vychytávka pro milovníky másla.

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Televize je stále oblíbené médium, v průměru před "bednou" prosedíme až 4 hodiny denně

Dům a zahrada

Vodní kámen zlikviduje konvici, myčku i pračku. Zatočte s ním některou z osvědčených metod