Černá se vrací do interiéru. Vypadá totiž luxusně

 Interier 
25. ledna 2021 17:13 / Mirka Malá
  0
📷
5 fotografií v galerii
Černé v interiéru se není třeba bát Depositphotos
Černý obývák nebo ložnice? Dost možná vás tato představa vyděsila. Ale nemusí. Černá barva se totiž znovu prosazuje v bytovém designu, a to z jednoduchého důvodu. Vypadá totiž luxusně.

Černá se do bytového designu pomalu vplížila z hotelového sektoru, kde je tato barva velmi oblíbená právě pro svůj luxusní look. A tak je z ní rázem jeden z nejžhavějších trendů. Černá má kromě toho, že působí luxusně, ještě další výhody. Navozuje totiž příjemný pocit soukromí.

A nemusíte se opravdu děsit. Černá v bytovém designu rozhodně neznamená, že budete mít vše totálně černé. Jen je potřeba s ní správně pracovat.

Obývací pokoj

Pokud do svého obýváku černou zapracujete, nebudete se doslova stačit divit. Kombinujte černou se světlejšími odstíny, tedy bílou nebo šedou a rovněž s přírodním dřevem. Doplňky ve zlaté to vše podtrhnou a vyvolají opravdový dojem luxusu.

Bát se dokonce nemusíte ani černých zdí, popřípadě černých tapet, krásně vypadá i imitace černých cihliček. Pokud se rozhodnete pro černé zdi, pak si vyberte rozhodně světlou sedačku a křesla, přidat můžete konferenční stolek z přírodního dřeva a třeba zlatou vázu a ideálně osvětlení se žlutými žárovkami, které vyvolávají dojem zlaté barvy. Váš obývák bude naprosto dokonalý.

Ložnice

Zdá se vám to silná káva? Nebojte. Podobně jako u obývacího pokoje je to především o tom, jak černou zkombinujete se světlejšími barvami. Takže co takhle tmavě šedý koberec, černé závěsy, díky kterým se krásně vyspíte ve tmě, světle šedá postel a šedý ložnicový nábytek? Vypadá to opravdu krásně, ale samozřejmě vše si ve své ložnici můžete zkombinovat podle vlastního vkusu.

A co víc, bát se nemusíte černou využít i v koupelně. Tady designéři doporučují dvě základní varianty.

Ta první se přibližuje oblíbenému industriálnímu stylu a spočívá v kombinaci černé, šedého kamene či přírodního dřeva a měděných baterií. Druhá varianta spadá do luxusního designu, tudíž logicky kombinuje černou s mramorem.

Černé v interiéru se tedy není potřeba vůbec bát. Ostatně černá barva je naprostá klasika a pokud ji budete vhodně kombinovat, vykouzlíte ze své domácnosti snadno luxusní domov. Dále čtěte: Jaký je rozdíl mezi proutěným a ratanovým nábytkem.

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Televize je stále oblíbené médium, v průměru před "bednou" prosedíme až 4 hodiny denně

Dům a zahrada

Vodní kámen zlikviduje konvici, myčku i pračku. Zatočte s ním některou z osvědčených metod