Ohebný kámen je designovým prvkem budoucnosti

 Tipy a inspirace 
31. prosince 2019 10:00 / Mirka Malá
  0
📷
4 fotografie v galerii
Kamenné fólie jsou designovým hitem Pinterest
Víte, co je kamenná fólie či kamenná dýha? Designový prvek do vašeho bytu či domu budoucnosti. I když se vyrábí už dvacet let, jeho čas přichází až nyní.

Kamenné fólie jsou skvělým materiálem například na obklad obývacích stěn, kuchyní či koupelen. Díky nízké hmotnosti, která nezatíží statiku budovy, je tento materiál vhodný také na obložení nadčasových fasád či jiných venkovních prostor.

Designové nadšence a inovátory bez pochyby nadchnou kamenné fólie, na jejichž výrobu se používá průsvitná pryskyřice. Pomocí podsvícení lze dodat velkoformátovému kameni doslova nový rozměr. K výrobě drobných dekoračních předmětů, jako jsou například dárkové krabičky, kufříky či kabelky, je zase nejvhodnější jiný typ, jehož ohebnost se velmi podobá textiliím.

 

Kvůli specifickým vlastnostem kamenných fólií nejsou tyto materiály obvykle dostupné v běžných obchodních řetězcích. Pokud tedy uvažujete o kamenné fólii jako o designovém prvku do svého bytu či domu, největší výběr naleznete vždy ve specializované prodejně.

Na výběr jsou desítky různých designů do různých prostor bytu či domu. Navíc kamenné fólie lze lepit na téměř jakýkoliv pevný podklad, tedy na omítku, na sádrokarton, na OSB desky, na překližku, na různé dřevokompozitní a konstrukční desky, na polystyren, na polyuretan, na PVC, na plech, na staré obkládačky, v interiéru i exteriéru. Lze tak velmi snadno a nenáročně inovovat třeba staré obkladačky v koupelně či nad kuchyňskou linkou. Dále čtěte: Zařiďte si byt ve skandinávském stylu. Budete blíže přírodě.

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Valentýn ve velkém stylu?! V odstínech růžové jej slavila A.n.d.u.l.a, Sharlota a Angie Mangombe

Styl

Jak nosit pánské kotníkové boty?

Dům a zahrada

Efektivní úklid v domácnosti se psem: Jak na chlupy, skvrny od bláta, moči či krve