Stará struhadla lze sehnat za babku. Vytvoříte z nich krásné i praktické dekorace

 Tipy a inspirace 
19. července 2019 08:16 / Marie Popelková
  8
📷
7 fotografií v galerii
Stará struhadla se dají ještě zužitkovat Archiv
Stará struhadla lze v antikvariátu sehnat za pár korun, přitom z nich můžete ještě vytvořit pěkné dekorace. Získáte nejen hezký, ale i praktický prvek do vašeho interiéru.

Možná máte nějaká stará struhadla po babičce někde na půdě, ale pokud ne, můžete je pořídit v nejbližším antikvariátu. Můžete si být jistí, že vás investice nijak nezruinuje. Struhadla se dají sehnat kolem stokoruny. Nápadů na to, jak starým struhadlům vdechnout nový život, existuje velké množství. My vám představíme pět z nich.

Držák do kuchyně

Staré vícestranné struhadlo stačí přimontovat na zeď rukojetí dolů a máte praktický držák na utěrku, ale i třeba vařečky nebo jiné kuchyňské náčiní. Bez úpravy to ale nepůjde. V prvé řadě musíte vytvořit ve struhadle dno, aby vám vařečky nepropadly. Postačí vám k tomu i tvrdý karton, který můžete třeba aranžovcím drátkem připevnit k dírkám ve struhadle. Kdo má tu možnost, může ještě na struhadlo přivařit drátek s očkem, za který nový držák pověsí. Obejde se to ale i bez něj, struhadlo lze na zeď přivrtat rovnou nebo jej můžete připevnit ke starému prknu a to pak pověsit na zeď, záleží to jen na vás.

Váza na suchou vazbu

Pokud nechcete dávat do struhadla kuchyňské náčiní, můžete do něj naaranžovat třeba suchou kytici. Opět stačí přidělat struhadlo na zeď, doplnit dno a váza je na světě. Stará patina ve spojení se suchou vazbou působí něžně a hodí se nejen na chalupu, ale i do bytů vybavených ve stylu Provence nebo vintage.

Šperkovnice

Prakticky bez práce můžete staré struhadlo proměnit ve šperkovnici. Do jednotlivých dírek lze pohodlně zavěsit náušnice a přes rukojeť můžete pověsit řetízky či korálky. Na rozdíl od klasické truhličkové šperkovnice v tomto případě budete mít o svých špercích nebo bižuterii perfektní přehled. Pokud chcete, můžete si staré struhadlo ještě natřít libovolnou barvou, aby dokonale zapadlo do vašeho pokoje.

Fotonástěnka

Chcete si někam na zeď pověsit pár fotek z vašeho dětství nebo dětství vašich předků? Staré struhadlo se bude ke starým fotkám skvěle hodit. Tentokrát si pořiďte pár plochých struhadel, které k sobě spojíte pomocí přírodního provázku. Fotky pak můžete na struhadla pověsit pomocí kolíčků a pokud nemáte zrovna struhadla mosazná, ale z plechu, lze fotky připevnit i pomocí magnetů.

Stolní lampa nebo svícen

Staré struhadlo můžete použít také jako stínítko na stolní lampu. Díky děrovanému povrchu získáte v místnosti příjemné romantické osvětlení. Podobného efektu získáte i díky čajovým svíčkám. Staré struhadlo ale můžete samozřejmě využívat i ke strouhání. A pokud nechcete, aby se vám na něj lepil sýr, potřete jej olejem. Nejen o této vychytávce do kuchyně si přečtete v našem článku zde.

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Valentýn ve velkém stylu?! V odstínech růžové jej slavila A.n.d.u.l.a, Sharlota a Angie Mangombe

Styl

Jak nosit pánské kotníkové boty?

Tech

České zbrojovky jedou naplno, nyní získaly technologii systému automatického granátometu MK 47