Dejte sbohem žehlení. Pověste správně prádlo

 Tipy a inspirace 
12. července 2019 18:39 / Šárka Sokolská
  0
📷
5 fotografií v galerii
Naučte se prádlo co nejlépe vyvěsit Shutterstock
Nesnášíte žehlení? Nezoufejte. Nejste v tom sami. Poradíme vám, jak pověsit vyprané prádlo tak, abyste jej mohli po usušení jenom poskládat.

Jestli se také nekamarádíte se žehličkou a nejraději byste ji už nikdy nevzali do ruky, pak je potřeba v první řadě dobře pověsit vyprané prádlo. Jak na to? Přinášíme vám následující tipy. 

Základem je pračka

V první řadě nikdy nepřeplňujte pračku. Prádlo se v ní totiž špatně hýbe, špatně se vypere a následně se i pomačká. Intenzitu ždímání zvolte takovou, aby z prádla nekapala voda, ale stejně tak nesmí být příliš "suché".

Použijte ramínka

Vyprané prádlo nikdy nenechávejte v pračce dlouho. Snažte se jej pověsit hned, jakmile skončí prací program. Trička, mikiny, halenky, pláště, košile a další věci, které patří na horní polovinu těla, věšte nejlépe na ramínka. Nebudou na nich pak otisky kolíčků, které byste musela rozžehlovat. Stejně tak šaty. Pulovry a svetry raději sušte rozložené ve vodorovné poloze, jinak se vytahají a ztratí tvar. 

Vyklepat a vytahat

Ještě, než se pustíte do věšení prádla, každý kousek nejprve pořádně vyklepejte a natáhněte vždy ode švu ke švu. Materiál je za vlhka poddajnější, vyrovná se a uschlé prádlo pak bude méně pomačkané. Límec od košil vztyčte a opřete o krk ramínka. Stejně tak protřepejte utěrky, vypněte je a pověste za rohy na kolíčky. Nesmí se prověsit. Jak bude prádlo schnout, vyvěsí se a nemusíte ho díky tomu žehlit. Stejně věšte povlečení, trenky, apod.

V sušičce do polosucha

Pokud používáte sušičku, nesušte mačkavé oblečení do úplného sucha. Nechte ho trochu vlhké a dosušte jej na ramínku. Bez problémů doschne samo, ale ještě před tím ho můžete trošku vytahat. Pokud zvažujete koupi sušičky, určitě se vám budou hodit následující rady, které jsme psali zde

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Valentýn ve velkém stylu?! V odstínech růžové jej slavila A.n.d.u.l.a, Sharlota a Angie Mangombe

Styl

Jak nosit pánské kotníkové boty?

Tech

České zbrojovky jedou naplno, nyní získaly technologii systému automatického granátometu MK 47