Problémy s usínáním? Kvalitní spánek může narušovat celá řada předmětů

 Interier 
05. července 2019 18:55 / Šárka Sokolská
  0
📷
4 fotografie v galerii
Za problémy s usínáním mohou často špatně zvolené předměty v ložnici Depositphotos
Ložnice je místem, kde by se mělo odpočívat a dobíjet energie. Ale ne vždy tomu tak je. Kvalitní spánek může narušit celá řada předmětů, které do ložnice správně nepatří.

Cesta ke zdravému spaní začíná vždy vybavením ložnice. Ale řada lidí i přes to, že má  kvalitní postel a matraci, trpí nespavostí a dalšími poruchami spánku, které mohou vést až k chronické únavě, snížené imunitě a psychickým problémům. Dost možná si za tyto problémy můžete i sami, protože máte v místnosti něco, co vás při usínání rozptyluje.

Televize brzdí usínání

O tom, že televize do ložnice nepatří, je všeobecně známo. Sledováním filmu z postele nejenomže oddálí dobu usínání, ale také vám může navodit špatné sny, ze kterých se budete uprostřed noci budit.

Pořiďte si budík

Druhou stránkou věci je zase takzvané modré světlo. Podle některých škodí, podle jiných ublížit nemůže, ale v každém případě nepůsobí příjemně na oči. Modré světlo nevyzařuje jenom televize, ale také veškerá další technika jako notebooky, tablety, mobilní telefony. Místo něj se nechejte budit klasickým způsobem. Obyčejným budíkem. Stále se vyrábějí a některé mohou být velice vkusným designovým doplňkem. 

Pracovna do ložnice nepatří

Je zcela pochopitelné, že někteří lidé bojují s nedostatkem místa, a tak si pracovní kout zařizují všude možně, v ložnici nevyjímaje. Jenomže pokud jeden z partnerů sedí do půlnoci u stolu, zatímco se ten druhý už snaží usnout, už je to opět chyba. Pokud nemáte jinou možnost, kam si pracovní kout přemístit, zkuste to aspoň vyřešit závěsy okolo postele nebo paravanem.

Další narušitelé spánku

V ložnici by rovněž nemělo být nic, co symbolizuje dynamiku a pohyb. Obojí narušuje klid, který je potřebný ke spánku. Vyhnout byste se měli výrazným barvám, obrazům s motivy dopravních prostředků nebo akváriu s rybičkami, které neustále pendlují sem a tam. Spánek mohou rovněž narušovat prvky, které na psychiku působí podvědomě. Třeba těžký lustr zavěšený nad postelí může navodit nevědomou obavu, že na nás v noci spadne. Vhodná nejsou ani zrcadla, ve kterých se z postele vidíte. Podle feng shui škodí především partnerskému vztahu, jelikož "znásobují" počet lidí v místnosti. O tom, jak správně umístit v ložnici zrcadla jsme psali zde.

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Čtyři ženská znamení, která nemívají štěstí v lásce. Proč tomu tak je a je možné si lásku do...

Dům a zahrada

Vodní kámen zlikviduje konvici, myčku i pračku. Zatočte s ním některou z osvědčených metod