Chystáte se na výměnu radiátorů? Udělejte z nich designový šperk domácnosti

 Interier 
29. března 2019 14:40 / Šárka Sokolská
  2
📷
6 fotografií v galerii
Moderní radiátor už nemusíte schovávat pod oknem Archiv
Zvažujete výměnu starých radiátorů za nové? Pořiďte si takový, který se stane designovým kouskem vaší domácnosti. Máte nepřeberné možnosti výběru, třeba zrcadlový, skleněný, dekorativní nebo s LED podsvícením.

Radiátory si obvykle lidé pořizují tam, kde není možné dát podlahové vytápění. V drtivé většině to končí u klasických bílých, které jsou zavěšené pod parapetem, hlavně aby bylo na ně co nejméně vidět a nekazily celkový dojem bydlení. Současný trh ale nabízí celou řadu různých druhů, tvarů i materiálů. Tyto radiátory se stávají velmi výrazným doplňkem interiéru, který pozvedne celkový vzhled bytu či domu.

Proč designový 

Důvodů, proč si do svého domu či bytu pořídit designový radiátor, je hned několik. Můžete si vybrat z celé řady barev, tvarů a materiálů tak, aby skutečně dokonale ladil s vaším interiérem a stal se jeho součástí. Dávno totiž už neplatí pravidlo, že takový radiátor musí být nutně umístěný někde pod oknem. Klidně jím ozdobte vaši stěnu v obývacím pokoji.  

Různé materiály

Současný trh nabízí radiátorové modely z nejrůznějších druhů materiálů, je jich však omezené množství. Nejde tak už jenom o nerez nebo litinu, ale také mosaz a sklo. Co se linií a tvarů týče, ty žádné omezení neskýtají.

Sklo nebo zrcadlo

Milujete sklo? Pak by vás určitě mohl zaujmout skleněný radiátor. A nemusíte se obávat, že by byl čirý. Naopak, vybrat si můžete z velkého množství barev. Skleněný radiátor se bude vyjímat tam, kde používáte hodně skleněných i keramických prvků, i do interiérů, které potřebují poněkud oživit. Velmi působivě bude vypadat i zrcadlový radiátor. Díky tomu spojíte dvě funkce do jednoho výrobku. Takový radiátor vám nejenom bude vyhřívat místnost, ale zároveň si v něm můžete zkontrolovat i svůj vzhled.

Místo lampičky

LED technologie pronikla snad všude, do radiátorů nevyjímaje. Jde opět o zajímavé spojení dvou prvků - radiátoru a osvětlení zároveň. Tímto způsobem si tak částečně můžete vyřešit osvětlení vaší domácnosti. Více o tom, jak si vypočítat počet světelných zdrojů v domácnosti, jsme psali zde.

Umělecké dílo

V tomto případě jde někdy doslova o umělecká díla. Radiátory bývají často krásně zdobeny různými grafikami, malbami nebo fotografií. K dostání je i oblíbené dělené provedení, podobné tomu u dělených obrazů. S pomocí tohoto radiátoru si můžete krásně oživit a doplnit vaši místnost výrazným prvkem.

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Dům a zahrada

Efektivní úklid v domácnosti se psem: Jak na chlupy, skvrny od bláta, moči či krve