Obyčejná fošna může nadělat hodně parády. Poslouží jako věšák, parapet nebo stůl

 Interier 
27. března 2019 11:52 / Marie Popelková
  1
📷
7 fotografií v galerii
Fošna se může stát zajímavým designovým prvkem Pinterest
Dřevo je ušlechtilý materiál, který se hodí do jakéhokoliv interiéru. A když se s ním navíc naučíte pracovat a použijete jej správně, dokážete i jednu jedinou dřevěnou fošnu proměnit v krásný designový kousek.

Vzhledem k vysoké pořizovací ceně si jen málokdo může doma dovolit třeba podlahu z masivu. Přitom ani lidé, kteří mají hlouběji do kapsy, se nemusejí dřeva, keré každému interiéru dodá nádech luxusu, úplně vzdát. Stačí se poohlédnout po zajímavě tvarované fošně, která si alespon částečně zachovává svůj přirozený tvar. V naší fotogalerii pod článkem se můžete přesvědčit, kolik parády taková jedna fošna dokáže v bytě udělat.

Lavice

Jednu zajímavou fošnu můžete velmi snadno proměnit třeba v lavici do předsíně nebo kamkoliv jinam. Stačí na opracované a ošetřené dřevo přidělat čtyři nohy podle vašeho gusta a lavice je hotová. A můžete si být jistí, že budete mít doma skutečný originál.

Stůl

Podobně jako lavici lze vytvořit i barový stůl. Jen nohy, které fošnu ponesou, musejí být o něco vyšší. I když nebude fošna široká jako klasický jídelní stůl, sklenku vína, snídani či jiné jídlo si na něm dáte s přehledem. Navíc v bytě, kde bojujete o každý centimetr, je tato varianta velmi praktická, protože stůl z fošny zabere oproti tomu tradičnímu podstatně méně místa. V případě stolu si ale dejte záležet na povrchovou úpravu, aby dobře odpuzovala vodu. To pro případ, že byste u hodování třeba převrhli skleničku s vodou.

Věšák

Zajímavě tvarovanou fošnu, a klidně i se zbytky kůry, můžete také připevnit na zeď. Stačí pak do fošny přimontovat několik háčků a máte perfektní věšák. Jeho využití je široké. V předsíni na háčky můžete pověsit bundy a kabáty, v kuchyni třeba utěrky či zástěru nebo látkové pytlíky s bylinkami a v koupelně zase lze na háčky dát ručníky, osušky či župan. A pokud nevíte, jak v předsíni elegantně uskladnit zablácené boty, inspirujte se v našem článku zde.

Parapet

Velmi originálně vypadá tak okenní parapet z fošny. I v tomto případě nemusí být dřevo strojově rovné, naopak - obliny vypadají moc dobře. Stačí si dobře změřit prostor mezi špaletami, fošnu na míru uřezat a nalepit. Co se týká lepidla, je vhodné použít třeba polyuretanové lepidlo, které je pružné.

Police

Asi nejjednodušší je využít dřevěné fošny k výrobě polic. Stačí vědět, kam police hodláte dát, nařezat je na míru a ukotvit do zdi. Dřevěné police se hodí kamkoliv, klidně jimi můžete nahradit třeba horní řadu kuchyňských dvířek, jak je vidět v naší fotogalerii. Police působí velmi vzdušně a hodí se tak i do malých a tmavých bytů.

Závěsné světlo

Hezkou dřevěnou fošnu můžete použít i jako závěsný lustr. Po opracování a povrchové úpravě do něj zasaďte bodovky a pomocí lanek můžete lustr zavěsit tam, kam potřebujete. Lustr zároveň můžete použít i jako polici, na kterou lze dát třeba rostliny v květináči, svíčky či jiné drobnosti.

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Dům a zahrada

Efektivní úklid v domácnosti se psem: Jak na chlupy, skvrny od bláta, moči či krve