I starý květináč může být opět hezký. Chce to jen mít dobrý nápad

 Tipy a inspirace 
26. března 2019 10:02 / Marie Popelková
  0
📷
6 fotografií v galerii
Metod, jak zkrášlit květináč, je mnoho Pinterest
Povalují se vám doma staré plastové či keramické květináče, které už nevypadají moc reprezentativně? Nelamte nad nimi ještě hůl, docela snadno je totiž lze proměnit v krasavce, které vám ještě nadělají na okně či terase hodně parády.

Ať už si domů pořídíte plastové či keramické květináče, po čase zajdou, vytvoří se na nich nevzhledné mapy a vy je pak nemilosrdně vyhodíte do koše. Takový květináč totiž nezachrání ani sebekrásnější květina, která v něm bude zasazena. Jenže i ošklivé květináče lze ještě proměnit v krásné kořenáče. Stačí opravdu málo. Metod, jak oživit vzhled starých květináčů, existuje hned několik.

Nový látkový kabátek

Jedním ze způsobů, jak starý květináč zkrášlit, je pořídit mu nový kabátek. Vemte si látku, která se vám líbí, kus ustřihněte a na květináč nalepte. Nezapomeňte dát látku i za vnitřní okraj, ať květináč vypadá opravdu dobře.

Pokud nemáte látku, lze místo ní použít i igelit. K dostání jsou například různé vzorované igelitové ubrusy, ale i celá metráž. Výhodou je, že se tento materiál bude snadněji udržovat.

Barevný provázek

Květináč si můžete dozdobit i pomocí obyčejného provázku či barevných bavlnek. Na květináč naneste lepidlo a pak provázek či bavlnky namotejte kolem dokola. Pokud máte barevné bavlnky, můžete takto vytvořit několik pruhů podle vašeho vkusu. Pokud máte jen obyčejný provázek, můžete mu pak barvu dodat jednoduše štětcem a barvami.

Štětec a barvy

Zkrášlit květináč můžete i barvami. Někdo zvolí jen jeden odstín, další si troufne i na nějaké vzory, záleží na vašich schopnostech. I jednoduchý puntík či proužek ale vypadá velmi hezky. Pokud plánujete mít květináč venku, zvolte barvu, která dobře odolá povětrnostním podmínkám. S výběrem vhodné barvy vám poradí v bchodech s výtvarnými pomůckami, barvách-lacích či hobby marketech. Pokud se vám ale do zkrášlovacích metod nechce, zkuste květináče vyčistit, o tom, jak na to, jsme psali zde.

Mozaika

Jestliže vám doma zbyly staré obkladačky, které už k ničemu nepotřebujete, můžete je rozbít kladivem na malé kousky a na květináči pak pomocí lepidla vytvořit mozaiku. Kromě samotných střepů ale budete potřebovat i lepidlo na keramiku a spárovací hmotu. O tom, jak vytvořit mozaiku ze střepů, jsme psali zde.

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Valentýn ve velkém stylu?! V odstínech růžové jej slavila A.n.d.u.l.a, Sharlota a Angie Mangombe

Styl

Jak nosit pánské kotníkové boty?

Tech

České zbrojovky jedou naplno, nyní získaly technologii systému automatického granátometu MK 47