Užitečné rady pro každého, kdo se chystá koupit byt

 Tipy a inspirace 
03. července 2019 09:07 / Marie Popelková
  0
📷
4 fotografie v galerii
Co všechno zkontrolovat, než podepíšete smlouvu Depositphotos
Vždycky nemáme to štěstí, abychom měli na výběr nového bytu dostatek času a prostředků. Obzvláště v případech, kdy byt vybíráme kvůli různým okolnostem pod tlakem a narychlo, může se stát, že přehlédneme některé skutečnosti, které nám v budoucnosti budou působit problémy.

Nastěhujete se do nového bytu, složíte zálohu a těšíte se z toho, jak rychle a výhodně se vám povedlo vybrat. Ještě předtím, než stihnete poslat první nájem, začnete ale narážet na neuspokojivé věci, kterých jste si při prohlídce nevšimli. Abyste se do této situace nedostali, odškrtejte si při příští bytové prohlídce následující seznam.

Zkontrolujte prostor za nábytkem

Zní to podivně, ale pokud budete mít příležitost nahlédnout do škvírek mezi nábytkem a zdí, udělejte to. Může se vám stát, že najdete stopy po škůdcích. Další místo, které je dobré zkontrolovat, je pod troubou. Schovávají se tam rády myši, v případě, že v bytě nebo v domě nějaké jsou.

Vyzkoušejte zásuvky

Přineste si s sebou mobil s nabíječkou a vyzkoušejte, zda zásuvky fungují. Také je to dobrý způsob, jak zjistit, jestli je jich dostatek a nacházejí se na příhodných místech. V starších bytech jich nemusí být dostatek k tomu, aby uspokojily moderní požadavky. Jestli máte vyhlédnutých několik různých bytů, může vám tato informace pomoct v rozhodování.

Zeptejte se, proč je byt prázdný

Samozřejmě, že to neplatí pro nové byty. Jestli se ale stěhujete do staršího bytu, zeptejte se bývalých nájemníků nebo vlastníků, proč se stěhují. Problémem mohou být škůdci, hluk, sousedi a podobně. Předejděte tomu, abyste se za nějakou dobu museli stěhovat podruhé.

Otestujte tlak vody

Otočte kohoutkem, vyzkoušejte tlak vody a otestujte, jak dlouho trvá, než teče teplá. Můžete si také přinést čirou skleničku a podívat se, jestli voda není tvrdá, což by vám mohlo potenciálně zničit oblečení a způsobit další problémy. Zároveň se podívejte, jak rychle voda odtéká ve dřezu, v umyvadle i ve vaně. Jestli se chystáte koupit dům, měli byste se připravit ještě lépe.

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Televize je stále oblíbené médium, v průměru před "bednou" prosedíme až 4 hodiny denně

Tech

Peugeot získal podeváté v historii ocenění za design, tentokrát s novým SUV fastbackem 3008