Máte málo místa v bytě? Pomozte si posuvnými dveřmi

 Interier 
10. října 2017 12:22 / Marie Popelková
  0
📷
5 fotografií v galerii
Posuvné dveře přinášení více prostoru a dobře vypadají Internet
Máte tak malý byt, že vám budou dveře zavazet na obou stranách? Když budete otevírat směrem do místnosti, nevleze tam ani postel, ale když je budete otevírat ven z místnosti, budou se bít s jinými dveřmi? Vyřešte zádrhel jednoduše a elegantně! Pořiďte si posuvné dveře, které budou nejen praktické, ale také dobře vypadají!

K posuvným dveřím často sahají lidé žijící v menších bytech. Klasické dveře mohou totiž často překážet. Posuvné dveře naopak splní svou funkci, pokud chcete dostatečně oddělit dvě místnosti, ale nebudou zavazet ani ve chvíli, když chcete mít mítnosti prostupné.

Největší výhodou posuvných dveří je úspora místa. Ušetří i dva metry čtvereční prostoru, což se hodí zejména v menších bytech. Pokud máte takové, které se skládají do pouzdra, můžete využit i stěny v jejich blízkosti.

Existují ale i takové, které se posouvají po kolejnici a do pouzdra nezajíždějí, takže musíte počítat s tím, že budou kopírovat přilehlou stěnu a je potřeba jim nechat pár centimetrů. V takovém případě se hodí tam, kde nebude zeď obestavěná nábytkem. Hodí se například do trochu větších prostor, kde oddělují třeba obývací pokoj od kuchyně a podobně.

Levnější variantou je ta, když dveře kopírují stěnu. Ne vždy je to ale výhoda. Pokud tam potřebujete dát nábytek, je lepší mít možnost s pouzdrem. Potřebuje to sice určité stavební úpravy, ale posuvné dveře pořizujete na delší dobu. Další výhodou je to, že si posuvné dveře nainstalujete i sami, pokud nejste úplná polena! Stačí vám k tomu metr, tužka, vodováha, šroubovák, popřípadě vrtačka se šrouby a hmoždinkami. Potom stačí hodina práce a máte hotovo!

Jsou ale i lidé, kterým se posuvnými dveřmi nezavděčíte! Stejně jako všechno mají své výhody i nevýhody. Pokud budete mít kolejnici, v případě lacinější varianty musíte myslet na to, že mohou dveře při pohybu drhnout, být hlučné nebo netěsnit. Může vám tak unikat teplo. A u dveří s pouzdrem je nutné provést stavební úpravy a zabudovat je do stěny, takže to přináší zvýšené náklady a více práce. Nicméně výhody převyšují ty nevýhody, což jistě poznáte sami!

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Valentýn ve velkém stylu?! V odstínech růžové jej slavila A.n.d.u.l.a, Sharlota a Angie Mangombe

Styl

Jak nosit pánské kotníkové boty?

Dům a zahrada

Efektivní úklid v domácnosti se psem: Jak na chlupy, skvrny od bláta, moči či krve