Nejlepší místo pro lenošení? Jednoznačně lounge nábytek

 Interier 
28. dubna 2018 05:26 / Iva Dvořáková
  0
📷
4 fotografie v galerii
Pohodlí a polštáře, to je lounge nábytek Pexels
Hodí se hlavně do prostornějších pokojů a slouží jenom vám a vašemu pohodlí. Seznamte se s lounge nábytkem. Tvoří ho hlavně sedačky a lenošky doplněné spoustou polštářů.

To, co si dopřáváte jen během večerů v baru, na dovolené či oslavách, si nyní můžete užívat každý den ve svém vlastním domě – za předpokladu, že máte tu správnou lounge pohovku. Ale pozor, na tento typ nábytku musíte doma mít dostatečné prostory. Pokud žijete v malém krcálku, ani lounge pohovka ho nezachrání.

Jestli ale obýváte prostorný byt, dejte lounge nábytku šanci. Interiér si můžete zařídit podle různých stylů, které jsou právě teď moderní.

Severský styl

Salonek zařízený ve skandinávském stylu vyzařuje čistou majestátnost a smysl pro detail. Bílé kožené čalounění v kombinaci se skleněnými lounge stolky vytvoří krásné elegantní posezení.

Pohovku stačí doplnit jen spoustou polštářů a doladit v tlumených světlých barvách a můžete si užívat své hygge. To je severský výraz pro štěstí, píšeme o něm zde.

Retro styl

Proti tomuto minimalistickému stylu stojí retro lounge posezení v designu 60. a 70. let, které je velmi vhodné, protože kultura lounge lenošek se v té době právě rozvíjela.

Organické zakřivené tvary, křiklavé barvy, spousta týkového dřeva a místního kvalitního dřeva, jako je dub, zpracovaného do nadčasových tvarů dřevěného nábytku 60. let, určují výběr lounge nábytku.

Chaise longue

Pokud tento pojem neznáte, nevadí. Je to takové lehátko s opěradlem, které má své kořeny už v antickém Řecku a Římě, kde na něm odpočívali lidé z vyšší sorty.

To se týkalo také baroka, kdy bylo toto lehátko zdobené ornamenty a vystláno polštáři pro maximální pohodlnost kněžen a šlechtičen.

Dnes si takový luxusní odpočinek můžete dopřát, i když nejste zástupce vyšších vrstev. Na rozdíl od venkovního posezení můžete hodně experimentovat s materiály a tkaninami, protože lounge nábytek není vystaven žádným povětrnostním vlivům, a tak se ani citlivé, jemné materiály nepoškodí.

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Dům a zahrada

Efektivní úklid v domácnosti se psem: Jak na chlupy, skvrny od bláta, moči či krve