Nástěnné hodiny neplní pouze praktickou úlohu

 Tipy a inspirace 
02. října 2017 06:24 / Marie Popelková
  0
📷
1 fotografie v galerii
Netradiční nástěnné hodiny ozvláštní i ten nejobyčejnější interiér tak, že každá vaše návštěva bude přímo ohromena. Shutterstock
Již dávno sledujeme čas hlavně prostřednictvím mobilů a počítačů, takže jen pro domácnost vybíráme pěkné a něčím zajímavé nástěnné hodiny.

Hodiny neplní pouze praktickou úlohu. Samozřejmě ukazují čas, ale můžou být i vkusným interiérovým doplňkem. Můžou prozářit temnou předsíň, nebo probarvit monotónní zeď v obývacím pokoji. Na trhu je velký výběr, proto není problém sladit styl bytu se vzhledem hodin.

Navíc se mohou vyjímat v každé místnosti, i když jiné nároky na hodiny máme v kuchyni, jiné v obývacím nebo dětském pokoji. Díky velkému výběru lze oživit interiér hodinami, které budou odpovídat stylu, v jakém je byt zařízený. V moderním interiéru vynikne jednoduchý design hodin bez číslic, v bytě zařízeném v severském stylu zase klasické dřevěné hodiny. Vybírat se dá i z různých tvarů základny - oválné, kruhové, čtvercové, obdélníkové i jiných geometrických tvarů.

Kritériem pro výběr nástěnných hodin by měl být jejich vzhled a přesnost. Také cena, ale protože je nekupujeme každý rok, neměla by být rozhodující. 

Velikost nástěnných hodin

I velikost nástěnných hodin hraje při jejich výběru nemalou roli. Na trhu je dnes nepřeberné množství různých velikostí a tvarů nástěnných hodin.
Nemalé zastoupení mají malé hodiny, které se často dělají i v duálním provedení, kdy je možné je postavit na stůl a zároveň pověsit na stěnu. Na své si nicméně přijdou i ti, kteří chtějí, aby jejich nástěnné hodiny tvořily dominantní prvek v místnosti, a hledají opravdu velké nástěnné hodiny. Ne výjimečně se setkáváme s nástěnnými hodinami o průměru i jednoho metru.

Poslední dobou jsou oblíbené i hodiny, tvořené středovou části s ručičkami a číslicemi, které jsou samostatné a lze je rozmístit okolo středu v libovolném rozložení. Takto lze dosáhnout prakticky neomezených tvarů a velikostí hodin. Takové hodiny potom nechají vyniknout kreativitě svého majitele. Rovněž je možné jejich rozložení později změnit a tak se vlastně jejich tvar a velikost může měnit v čase.

Moderna vs. retro

Úplně nejvyhledávanější kategorií jsou moderní nástěnné hodiny. Dokazují, že hodiny nemusí být jen nutnost, která visí na zdi. Může to být krásný moderní doplněk, který rozsvítí každou místnost. V obchodech či na internetu máte opravdu z čeho vybírat. Výrobci se doslova předhánějí, kdo přijde s nejoriginálnějším kouskem. Vybírat můžete z mnoha tvarů, velikostí, barev i materiálů. Hodiny se vyrábí ze dřeva, kovu, plastu či ze skla. Mohou být i tématické – s motivy kuchyňských doplňků do kuchyně, s motivy kancelářských potřeb do kanceláří atd.

Nalepovací hodiny

Při koupi nalepovacích hodin obdržíte hodinový strojek s ručičkami a poté jednotlivé číslice či tečky, čárky (záleží na designu). Poté si strojek a číslice umístíte sami na zeď podle vašich představ. Pokud vás vzhled omrzí můžete třeba pár číslic odlepit a nalepit místo nich tečky nebo provést nějakou jinou změnu. Fantazii se meze nekladou.

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Valentýn ve velkém stylu?! V odstínech růžové jej slavila A.n.d.u.l.a, Sharlota a Angie Mangombe

Styl

Jak nosit pánské kotníkové boty?

Dům a zahrada

Efektivní úklid v domácnosti se psem: Jak na chlupy, skvrny od bláta, moči či krve