Větrání nepřetržitě a zdarma zajistí komínové hlavice

 Technika 
25. září 2017 18:59 / Marie Popelková
  0
📷
1 fotografie v galerii
Rotační komínová hlavice se používá při nedostatečném tahu v komíně. Internet
Rotační komínové hlavice se vyznačují díky precizní technologii výroby a prvotřídním materiálům použitým ve výrobě neuvěřitelně dlouhou životností bez nutnosti údržby.

U nových staveb i rekonstrukcí je většinou hlavním cílem nejnižší spotřeba tepla, která se vedle zateplení řeší i utěsněním oken a vchodových dveří. S tím ale vzniká potřeba nepřetržitého zásobování čerstvým vzduchem. Velmi výhodným a účinným řešením je instalace zařízení, které obytný prostor zásobuje čerstvým vzduchem trvale a zdarma.

Jedná se o větrák, který se roztáčí silou větru. Vznikající podtlak, jehož velikost kromě síly větru závisí na průměru (velikosti) zařízení a jeho technické vyspělosti, má za následek zlepšení odtahu ve větracích šachticích. Regulace odtahu se provádí přímo v příslušných místnostech pomocí uzavíratelných mřížek. 

Kromě úspor energie má využití komínových hlavic další nezanedbatelný význam. V souvislosti se zateplováním panelových domů a výměnou oken dochází ke zhoršení mikroklimatu v bytech. Vzniká tak prostředí nevhodné zejména pro alergiky a zvyšuje se možnost vzniku plísní. Komínové hlavice svým neustálým bezprůvanovým větráním tuto nevýhodu odstraňují.

Komínové hlavice též zabrání sněhu a dešti, aby vnikal do komínového průduchu a tím jej ničil. Hlavice je navíc velice elegantní prvek na komíně a prodlouží jeho životnost. Komín je mimo topnou sezónu trvale odvětráván.
 
Komínové hlavice se mohou používat při provozní teplotě do 150 °C. Tato teplota je míněna v ústí komínového průduchu.

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Valentýn ve velkém stylu?! V odstínech růžové jej slavila A.n.d.u.l.a, Sharlota a Angie Mangombe

Styl

Jak nosit pánské kotníkové boty?

Tech

České zbrojovky jedou naplno, nyní získaly technologii systému automatického granátometu MK 47