Hliníkové radiátory jsou praktické, moderní a vydrží

 Interier 
27. září 2017 13:03 / Marie Popelková
  0
📷
1 fotografie v galerii
Hliníkový radiátor s moderním nadčasovým designem. Shutterstock
V současné době se na topení klade větší důraz po funkční a estetické stránce. Je žádána nejvyšší kvalita, schopná zajistit pohodlí, úsporu energie a ohled k životnímu prostředí. Hliníkové radiátory jsou dost populární, protože dobře vedou teplo.

Hliník se používá teprve posledních sto let. Současné technologie dovedou vymodelovat z hliníku ladné, harmonické a funkční tvary.

Mají mnohem delší životnost. Nepodléhají korozi. A to hlavní, co asi u radiátorů  - otopných těles - hledáme. Hliník má perfektní tepelnou vodivost. Takže při stejných rozměrech má mnohem větší výkon. Udává se dokonce, že hliníkové radiátory topí již při teplotách + 45 °C / 35 °C. To znamená poměrně zajímavé úspory tepla. U tepelných čerpadel – výrazně zvyšují výkon tepelných čerpadel a topný faktor. Stejně tak zvyšují využitelnost solárního vytápění. Vyrábějí se v několika tvarech. Je z čeho vybírat. Ty nejtenčí mají tloušťku jen 70 mm. 


 
Taktéž může mít několik výšek, dle výšek parapetů. Skládají se na přání, z jednotlivých článků. Pokud uvažujete o rekonstrukci otopného systému, měli by jste uvážit i hliníková topná tělesa. 

Proč hliník?

Technicky je hliník vynikající vodič tepla. Má termální vodivost 3× větší než železo a neobyčejnou odolnost vůči tlaku. Je ideální pro tepelné soustavy vytápění i chlazení.
Hliníkové radiátory předávají teplo již při nízkých teplotních spádech a to s velkou rychlostí a efektivitou. Těchto vlastností se stále více využívá k šetření energií.
Nízkoteplotní instalace s kondenzačními kotli, s tepelnými čerpadly nebo se solárními panely se budou doplňovat hliníkovými radiátory.

Vysoký výkon a malá spotřeba

Dokonalý přenos tepla již při nízkých teplotách otopného média zaručuje snížení provozních nákladů, teplo je příjemné a pohodové

Životnost

Během provozu si radiátory zachovávají stálou kvalitu vnějšího i vnitřního povrchu, rychlost koroze je hluboko pod hranicí normy, radiátory mají životnost stavby (50 a více let)

Velká variabilita připojení

Mnoho variant bočního připojení. Spodní připojení je k dispozici ve třech variantách a může být v kterékoliv části radiátoru 

Tlak

Vydrží vysoký provozní tlak otopné soustavy až 1,6 Mpa

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Valentýn ve velkém stylu?! V odstínech růžové jej slavila A.n.d.u.l.a, Sharlota a Angie Mangombe

Styl

Jak nosit pánské kotníkové boty?

Tech

České zbrojovky jedou naplno, nyní získaly technologii systému automatického granátometu MK 47