Proč nikdy neskladovat věci pod postelí

 Tipy a inspirace 
16. ledna 2020 16:23 / Mirka Malá
  0
📷
4 fotografie v galerii
Skladování věcí pod postelí se odborníkům nelíbí Pinterest
Úložné prostory pod postelí jsou ideálním místem pro uložení obuvi, knih a nejrůznějších druhů nepotřebných předmětů. Podle odborníka na bydlení je ale skladování věcí pod postelí špatné.

Ukládat věci pod postel lidstvo vymyslelo už dávno. Dříve se tam schovávaly věci ve starých kufrech, ať už se jednalo o oblečení, které se už nevešlo do skříně, boty nebo třeba i deky a krabičky s různými věcmi. Prázdný prostor pod postelí se prakticky nabízel k tomu, aby se stal útočištěm pro věci, které se nám už nikam nevešly.

Dnes se dokonce ukládání věcí pod postel stalo vysoce sofistikovanou záležitostí. Na trhu jsou postele s vestavěným úložným prostorem, vakuové pytle a dokonce i poličky pod postel. Zkrátka cokoli, co nám pomůže uložit pod naše lůžko co nejvíc věcí.

Podle odborníka na bydlení však věci v naší ložnici ukládáme špatně. Tvrdí, že věstavěné úložné zásuvky nebo krabice pod postelí jsou pro bytové designery jednou z největších chyb, kterých se lidé ve svých bytech dopouštějí.

Hlavně spánek a čistota

Důvod je jasný. Spíme totiž lépe, když je pod naší postelí volný prostor. A za klidný spánek se rozhodně vyplatí najít pro nepotřebné, nebo málo používané věci v bytě či domě jiný úložný prostor, než je zrovna ten pod naší postelí.

Pod postelí bez krabic a starých kufrů se vám rovněž bude lépe udržovat pořádek, což opět povede k vašemu lepšímu pocitu ve vaší ložnici.

Dalším pádným důvodem pro postele bez vestavěného úložného prostoru jsou také hygienické otázky. Postele s úložnými prostory hůře větrají a dochází u nich k horší cirkulaci vzduchu, což zrovna dvakrát neocení vaše matrace.

Pokud doma opravdu zápasíte s místem a nějaký další úložný prostor by se vám hodil, raději si zkuste vybrat z nepřeberného množství postelových lavic a truhel, které se zpravidla umisťují k nohám postele. Jistě najdete rozměr, který se bude hodit i do vaší ložnice. Dále čtěte: Interiérové trendy pro letošní rok. Zaostřeno na obývací pokoj.

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Tech

České zbrojovky jedou naplno, nyní získaly technologii systému automatického granátometu MK 47