Oživte starou sedačku barevnými plédy i rozmanitými polštáři

 Interier 
26. listopadu 2018 09:33 / Veronika Prášilová
  0
📷
8 fotografií v galerii
Plédy a polštáře dokážou v interiéru doslova zázraky Shutterstock
Také se vám občas zdá, že by vaše stará sedačka zasloužila výměnu, nebo alespoň pořádnou renovaci? Ani jedna varianta přitom nemusí být zrovna z nejlevnějších. Vždyť pořízení nového kousku stojí několik tisíc korun a přečalounění není o moc levnější.

Máme pro vás proto tip, jak celkem levně a přitom elegantně dodat staré sedačce punc novosti a nadčasovosti.

Dejte staré známé šanci

Zřejmě nejpalčivějším problémem, který majitele sedaček pálí, bývají její prošoupaná místa. Některé kousky nábytku přinášejí možnost jednoduché výměny celého potahu, u mnohých z nich však tato varianta není reálná. Pokud však přesto chcete dát své společnici ještě šanci, zkuste ji jednoduše oživit.

Výhra zvaná pléd

Nejrychlejším a nejlevnějším řešením může být pořízení zajímavého plédu. Dnešní prodejci je nabízejí v mnoha barevných provedeních, vzorech i rozmanitých materiálech, o čemž se můžete přesvědčit v naší galerii pod článkem. Dobře zvolený přehoz dokáže na sedačce nejen efektně zakrýt nelichotivá místa, ale zároveň ji velmi příjemně osvěžit.

A pokud navíc sáhnete po kontrastních barvách, bude výsledný efekt dokonalý. A když vám bude třeba při večerním sledování televize chladno, můžete se do nového doplňku jednoduše zachumlat. Uvidíte, že vás nádherně zahřeje.

Malí pomocníci 

Dalšími pomocníky, kteří dokážou odvést pozornost od flíčků nebo oděrek na sedačce, jsou obyčejné polštářky. Sáhněte po různě tvarovaných i rozmanitě velkých, které pro vás budou navíc pohodlné. A určitě se nebojte ani barev. I tady platí již zmíněné, že kontrasty umí udělat interiéru skvělou službu.

V dnešní době máte navíc na výběr různé designové kousky, případně si je můžete sami přizpůsobit svému vkusu. Protože co může potěšit více, než polštářky potištěné fotografiemi z rodinné dovolené nebo příjemné oslavy, na kterou rádi po večerech vzpomínáte. 

A pokud ještě svůj domov doplníte barevnými závěsy, bude váš být nejen krásný, ale i útulný. Jak vybrat správné závěsy, si můžete přečíst v našem článku zde.

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Dům a zahrada

Efektivní úklid v domácnosti se psem: Jak na chlupy, skvrny od bláta, moči či krve