Není vůně jako vůně. Do každého pokoje se hodí něco jiného

 Interier 
16. listopadu 2018 17:27 / Šárka Sokolská
  0
📷
5 fotografií v galerii
Vůně by měla dodat pokoji tu správnou atmosféru Depositphotos
Je příjemné, když se vaším bytem line krásná vůně. Každé místnosti ale sluší zcela jiné aroma. Jaké? Někdo má rád vůně spíše sladší, jiný dává přednost kořeněným nebo květinovým.

Ne všechny vůně se ale hodí do všech místností. Jsou prostory i aroma, kterým byste se měli vyvarovat.

Do obýváků jemné

Obývací pokoj je místnost, kde trávíme nejvíce času. A právě zde je důležité vybrat takovou vůni, která se líbí celé rodině a která není příliš vtíravá. Aroma by mělo být jemnější a slabší intenzity, které navodí pocit příjemné atmosféry a harmonie. Vhodné je santalové dřevo nebo květinové vůně.

Pozor na mísení pachů

V kuchyni se také odehrává celá řada setkání. Mimo to se tam vaří. Proto je důležité myslet na to, že pokud se některé pachy smísí, může to vyvolat nepříjemný efekt. Bezesporu jsou nejlákavější vůně z čerstvě napečených moučníků, a to zvlášť, pokud je v nich skořice a jablko. Pokud právě nepečete, lze aroma ošidit skořicí s pomocí aromalampy. Dobrým pomocníkem jsou také sáčky se sušenými bylinkami. Pokud potřebujete přebít pach spáleného, přiveďte v míse k varu 250 ml vody se směsí snítek tymiánu a několika koleček citronu.

Koupelna dle nálady

V koupelně můžeme zvolit vůni podle nálady nebo doby, kdy se v místnosti nacházíme. Například ráno je vhodná vůně citrusů, máty a eukalyptu, která vás povzbudí. Večer dejte přednost vůním, které vás naopak uklidní jako meduňka či levandule. Stačí si koupit esenciální oleje a ty si kápnout do vany během koupele. A pokud přidáte kokosový olej, nejnomže získáte další krásnou vůni, ale navíc se nemusíte mazat hydratačními krémy. Další variantou mohou být vonné svíčky a mýdla.

Jemná do ložnice

Ložnice je místo, které slouží k odpočinku. Proto i vůně by měla být jemná. Pokud byste to s jejím množstvím přehnali, mohla by vás bolet hlava a špatně by se vám spalo. Vsaďte na jistotu a použijte levanduli, která má uklidňující účinek. Dejte si pár kapek na polštář a uvidíte, jak budete mít krásné sny. Pokud jste měli náročný a stresující den, dejte přednost cypřiši. A pokud si chcete navodit vzrušující atmosféru, vyzkoušejte růži a pačuli. Jejich vůně má afrodiziakální účinky. Kouří někdo u vás doma? I tohoto zápachu se lze zbavit. Tipy, jak na to, jsme psali zde.

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Valentýn ve velkém stylu?! V odstínech růžové jej slavila A.n.d.u.l.a, Sharlota a Angie Mangombe

Styl

Jak nosit pánské kotníkové boty?

Dům a zahrada

Efektivní úklid v domácnosti se psem: Jak na chlupy, skvrny od bláta, moči či krve