Chcete udělat ve své domácnosti nějakou změnu? Pak sáhněte po fototapetách

 Interier 
23. listopadu 2018 15:29 / Veronika Prášilová
  0
📷
6 fotografií v galerii
Tapety vám pomohou vytvořit úžasnou atmosféru Depositphotos
Také máte občas nutkání udělat ve své domácnosti nějakou změnu? Občas pomůže přestěhování nábytku, jindy zase vymalování pokojů. Napadlo vás ale někdy, že byste si třeba do ložnice přenesli trošku sluníčka a dovolené? Pokud ano, pak pro vás máme zajímavý tip.

Tím jsou takzvané fototapety, které se dnes čím dál více dostávají do módy, protože s nimi pokoj vypadá opravdu úžasně.

Snadná aplikace, příjemná cena

V současné době naleznete u obchodníků několik typů těchto tapet, které se liší svou aplikací na zeď. V nabídce si obvykle můžete vybrat z papírových, samolepicích či takzvaných vliesových tapet. Jejich výhodou je kromě snadné aplikace také cenová dostupnost a fakt, že vám mohou pomoci opticky zvětšit a zútulnit pokoj.  

Čím nejlépe začít

Pokud budete tapety aplikovat poprvé, zkuste pro začátek sáhnout po těch samolepicích, u nichž nebudete muset řešit spoustu drobností kolem. Než začnete lepit, rozložte si jednotlivé díly fototapety podél zdi a začněte je přikládat lepivou částí na zeď. Při vyhlazování postupujte od středu a nenechte se rozhodit tím, že se vám objeví vzduchové bubliny. Jemnými pohyby směrem do stran je vytlačíte pryč.

Různé vzory i velikosti

Fototapety se vyrábějí ve velmi rozmanitých motivech a také velikostech, takže záleží pouze na vás, čemu dáte přednost a s čím se vám bude lépe manipulovat. Skvělou vychytávkou dnešních fototapet je také skutečnost, že jsou omyvatelné, takže při jakékoliv nehodě je můžete bez problému vyčistit. Klidně si je tak můžete umístit do vstupní chodby nebo třeba i za kuchyňskou linku. Pár tipů naleznete také v naší galerii pod článkem.

Základ musí být rovný

Ať už se rozhodnete pro jakýkoliv z nabízených typů tapet, myslete na to, že vždy budete potřebovat rovný a vysušený základ. Takže každou zeď, kterou budete polepovat, nejprve začistěte, aby na ní nebyly zbytečné prohlubně či výstupky. Pokud máte navíc zkušenosti s tím, že jsou omítky příliš savé, ošetřete zdi penetrací.

Nespornou výhodou fototapet je také jednoduchá možnost jejich obměny. Pokud totiž časem dospějete k závěru, že se vám stávající motiv nelíbí, velmi snadno a bez většího poškození zdi sundáte stávající tapetu ze zdi a nahradíte ji něčím neokoukaným. Případně můžete zkusit takzvané tekuté tapety. Díky tomu vám váš domov nikdy nezevšední.

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Valentýn ve velkém stylu?! V odstínech růžové jej slavila A.n.d.u.l.a, Sharlota a Angie Mangombe

Styl

Jak nosit pánské kotníkové boty?

Dům a zahrada

Efektivní úklid v domácnosti se psem: Jak na chlupy, skvrny od bláta, moči či krve