Trendy v bydlení jsou velmi různorodé, nebojte se pustit do něčeho neokoukaného

 Interier 
22. listopadu 2018 09:20 / Marie Popelková
  0
📷
6 fotografií v galerii
Co se týče pokojových rostlin, platí čím větší, tím lepší  Depositphotos
Pokud jste už unavení ze stále se opakujících trendů, které vidíte všude kolem sebe, je na čase vyzkoušet něco nového. Inspirujte se změnami, které můžete snadno provést i ve vašem domově.

Trendy jsou tak různorodé, že si na své přijde každý, Milovníci černobílé klasiky, lesklých kovů, retro kousků i luxusně působících doplňků ze sametu. Nebojte se proto pustit do něčeho neokoukaného. 

Vyměňte gauč za něco intimnějšího

Co je lepší než jedna pohovka? Dvě pohovky postavené přímo naproti sobě. A ještě lepší je rozestavět do kruhu několik křesel. Většina lidí má sklony k rozestavění nábytku v obýváku tak, aby pokoj vybízel ke sledování televize a ne společné konverzaci. Pokud vám to váš obývák dovoluje, zkuste znovu promyslet rozvržení prostoru v něm.

Udělejte velké zrcadlo ústředním bodem v místnosti

Zrcadla stejně jako umění nadměrné velikosti mohou být poměrně drahá. S trochou úsilí a štěstí se vám ale může snadno podařit nějaké najít a pořídit. S velkým zrcadlem bude váš domov jednak stylovější a zároveň bude působit také opticky větší.

Zaměřte se na opravdu rozměrné rostliny

V poslední době hrají pokojové rostliny v interiérovém designu význačnou roli. Staly se v podstatě všudypřítomnými, a proto je těžké přijít v tomto ohledu s něčím opravdu překvapivým. Existuje ale jedna možnost, se kterou se vám to zaručeně podaří, a to je opravdu rozměrná rostlina. V podstatě zaměřte svoji pozornost na stromky, které lze pěstovat uvnitř, jako jsou například fíkovníky nebo nejrůznější palmy. Vaše možnosti ale pochopitelně nekončí pouze u nich.

Máte doma chladnou místnost, kde se netopí, přesto ji chcete zvelebit živými květinami? Není to žádný problém. Existuje totiž řada pokojových rostlin, kterým se skvěle daří právě v chladných místnostech.

Vyzkoušejte kobereček v koupelně

A tím nemyslíme typickou koupelnovou předložku, ale opravdový kobereček. Rozhodně to není místo, kam umístit něco, co vás stálo spoustu peněz. Pokud ale pravidelně při sprchování nevytápíte celou koupelnu, hezký kobereček může výrazně změnit vzhled celé místnosti. Samozřejmě nezapomeňte na to, aby kobereček po koupání měl šanci pořádně vyschnout.

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Valentýn ve velkém stylu?! V odstínech růžové jej slavila A.n.d.u.l.a, Sharlota a Angie Mangombe

Styl

Jak nosit pánské kotníkové boty?

Tech

České zbrojovky jedou naplno, nyní získaly technologii systému automatického granátometu MK 47