Pět klasických barevných kombinací, které zafungují v každé domácnosti

 Interier 
24. dubna 2021 12:41 / Mirka Malá
  0
📷
5 fotografií v galerii
Některé barevné kombinace jsou módní navždy Depositphotos
V bytovém designu existují klasické barevné kombinace, které zkrátka budou vždy vypadat stylově a nadčasově. A protože se na těchto kombinacích shodli i samotní designéři, není nic jednoduššího, než si podle nich snadno byt či dům zařídit.

Samozřejmě to ale neznamená, že jde o jediné barevné kombinace, které můžete do svého domova vnést. Pokud ale chcete vsadit na jistotu, tady je pětice klasických barevných kombinací, se kterými nikdy neuděláte chybu.

Světle modrá + tmavě modrá + studená bílá

"Kromě neutrálních neexistuje žádná rodina barev, která by byla přitažlivější než modrá,“ říká designérka Nivara Xaykao. Tato barva může nejen přinést pocit klidu do jakéhokoliv prostoru, ale také může vytvořit ten dokonale odvážný vzhled, aniž by vypadal příliš trendy. Takže modrou zkombinujte s jasnou bílou, čímž získáte klasickou sadu barev, které slibují, že nikdy nevyjdou z módy.

Při výběru modré Xaykao doporučuje vyzkoušet uvolňující monochromatické schéma. Na stěny například použijte světle modrou barvu, pak si vyberte tmavě šedý odstín pro vaše skříňky a pro doladění zvolte studenou bílou, která takzvaně vše spojí dohromady.

Vrstvené šedé odstíny

Není pochyb o tom, že návrháři a odborníci na barvy milují šedou barvu. Profesionálové ve skutečnosti tento odstín zahrnují do svých barevných palet po celá léta z dobrého důvodu. Nejen, že je šedá barva tak uklidňující, ale je také velmi elegantní. A je také zároveň dostatečně neutrální, pokud chcete přidat hravější akcenty. "Tato barevná kombinace vytváří prostředí moderního skandinávského stylu,“ říká designérka Charlotte Cosby.

Můžete si vybrat z nekonečných odstínů šedé, takže můžete snadno najít barvu, která nejlépe vyhovuje vašemu prostoru. Jedním odstínem vymalujte, další vyberte pro nábytek a třetí šedou využijte při dekoracích.

Zemité tóny + oranžové odstíny

Pokud si nejste zcela jisti, co to znamená, pak přemýšlejte o hnědých, šedých a bělavých barvách a vykouzlíte z nich nadčasový a příjemný prostor. "Teplé barvy jsou skvělou volbou pro ložnice a obývací pokoje," říká Cosby.

Bílá + šedá

Pokud hledáte svěží a moderní vzhled, nic nepřekoná klasickou barevnou paletu bílé a šedé. Můžete použít bílou na stěny a šedou na nábytek a dekorace, ale můžete to také otočit a ze šedé udělat dominantní barvu. V takovém případě naopak bílou použijete jako doplňkovou barvu pro nábytek a dekor.

Šedá + bílá

A to je právě kombinace této poslední varianty. Pokud hledáte ještě více způsobů, jak spárovat bílou se šedou, vyberte si z obou barev teplejší odstíny. Jejich prostřednictvím vytvoříte velmi příjemné prostředí. Navíc teplejší odstíny vám umožní hrát si při dekorování s výraznějšími odstíny šedé, kterou můžete například použít pro nábytek či polštářky. Dále čtěte: Koloniální styl bydlení. Vyberte si jednu zemi nebo oblast, kterou se budete inspirovat.

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Valentýn ve velkém stylu?! V odstínech růžové jej slavila A.n.d.u.l.a, Sharlota a Angie Mangombe

Styl

Jak nosit pánské kotníkové boty?

Dům a zahrada

Efektivní úklid v domácnosti se psem: Jak na chlupy, skvrny od bláta, moči či krve