Jste pohodlní, ale chcete mít uklizenou koupelnu? Tady je pár triků pro lenochy

 Interier 
08. července 2018 11:18 / Iva Dvořáková
  0
📷
4 fotografie v galerii
Úklid pro lenochy je jednoduchý, jen to chce disciplínu a vydržet každý den Shutterstock
Líný úklid spočívá v tom, že nenecháváte nepořádek až na víkend, ale každý den uklidíte něco. Pokud si zvyknete na systém, který vyžaduje denně 5 - 10 minut, budete mít přijatelně uklizenou koupelnu každý den.

Zřejmě nejotravnější z celého sobotního úklidu bývá úklid koupelny. Žlutá linka ve vaně kopírující hladinu vody, fleky od zubní pasty na zrcadle, zacákané dlaždičky...

Jak tuhle místnost udržet pořád přijatelně čistou bez namáhavého generálního úklidu? Máme pro vás trik pro líný úklid. Rozdělte si ho do celého pracovního týdne.

Má jenom dvě podmínky: ráno nebo večer půjdete do koupelny s tím, že jste ochotní obětovat 5 - 10 minut každý den výměnou za zrušení víkendového úklidu.

Zásadní trik na úklid koupelny pro lenochy je udělat každý den jenom jednu část. Nevadí, že nebude dokonale vyleštěná celá najednou: dohromady bude každý jeden den vypadat dostatečně dobře, aby zvládla i nečekanou návštěvu maminky.

V pondělí vana

Osvědčená kombinace je zaměřit se v pondělí na vanu, v úterý na zrcadlo a umyvadlo, ve středu na podlahu, ve čtvrtek zase pořešíte vanu a v pátek umyjete WC a odpady.

Žádný z těchto kroků vám nezabere více než 5 – 10 minut. A o víkendu můžete klidně hodit nohy nahoru. A tady vám poradíme, jak vybrat koupelnové doplňky.

Předcházejte nepořádku

Věci, které do koupelny patří, ale tak nějak samy od sebe dělají chaos (třeba čisticí prostředky pod umyvadlem) schovejte do společného košíčku, krabice nebo podobně.

Také každý den setřete mokré okraje sprchy nebo vany. Zvládnete to jednou rukou, zatím co druhou si čistíte zuby, během asi 10 vteřin. 

Stanovte si den, kdy bez přemýšlení měníte všechny ručníky. Jednou za měsíc, třeba každého prvního, vyperte koupelnové předložky na vysokou teplotu, asi 60 °C.

Pravidelně větrejte nebo nechte přes den, kdy nejste doma, koupelnu otevřenou. Závan čerstvého vzduchu zabraňuje vzniku plísní, které se nevyhýbají ani koupelnám, a vy tak ušetříte kus práce při vánočním nebo jiném velkém úklidu.

Zapojte děti

Základem je, aby se u toho cítily důležitě. Když jim dáte za úkol každý týden vydrhnout zrcadlo a umyvadlo a pak je za to opravdu pořádně pochválíte, budou se ke svému úkolu vracet rády.

Nemluvě o tom, když občas utrousíte, jak skvěle to zrcadlo vyleštily a že nevíte, co byste si bez nich počali… Totéž můžete zkusit i s partnerem. Pokud oba chodíte do práce, můžete taky oba uklízet koupelnu. 

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Tech

České zbrojovky jedou naplno, nyní získaly technologii systému automatického granátometu MK 47