Jak docílit toho, aby váš domov vypadal dobře na fotkách

 Interier 
17. listopadu 2019 10:15 / Marie Popelková
  0
📷
4 fotografie v galerii
Domov by na fotkách měl vypadat zabydleně a útulně Internet
Ať už připravujete svůj domov na prodej a nebo se jen chcete pochlubit přátelům, pořídit opravdu stylovou fotku je umění. Zde je několik triků, jak docílit toho, aby váš domov na fotkách vypadal téměř perfektně a zároveň útulně.

Když se lidé snaží udělat reprezentativní fotku svého domova, často sklouznou k tomu, že výsledek vypadá až klinicky čistě a nerealisticky perfektně. Někdy se vyplatí snažit se spíše o to, aby dům vypadal zabydleně.

Klíčové je přirozené světlo

Je velký rozdíl, zda máte v místnosti dostatek přirozeného světla nebo ne. Zkuste vysledovat, kdy se do dané místnosti během dne dostane nejvíc slunečního svitu, abyste zjistili, kdy je nejlepší čas na foto. Zároveň zhasněte veškeré zdroje umělého světla, protože mohou házet stíny a narušit fotku.

Snažte se, aby dům vypadal zabydleně

Vzhledem k tomu, že je váš dům obývaný, nemělo by to být tak těžké. Stačí vytvořit dojem života a pohybu, i když nevidíte žádné lidi. Například, když fotíte kuchyňský ostrov, nemusíte si dělat starosti s tím, že sklenička na víno perfektně neladí se zbytkem nádobí, které je v záběru vidět. Naopak naservírujte na talířek croissant i s několika drobečky, aby scéna vypadala realisticky. Nedávejte pryč misku s ovocem nebo pokojové květiny, obzvláště, pokud jsou běžnou součástí vašeho každodenního života. Tyto předměty vytvářejí dojem blízkosti, která pomůže případným kupcům představit si život ve vašem bytě.

Méně je více

Namísto stylizování množství různých dekorací naopak přidejte nějaký negativní prostor. Celá scéna díky tomu bude vypadat čistější a bude více stimulovat mozek. Trošku uberte a snažte se nepřehánět.

Vytvořte vřelou atmosféru

Obývací pokoj bude působit útulněji a vřeleji s nadýchanými polštářky a měkkými dekami. Pokud je to možné, klidně celou fotku dotáhněte dokonce tak, že na pohovku uložíte svého psa nebo kočku stočené do klubíčka. Zde je několik dalších tipů, jak připravit dům pro případné zájemce.

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Tech

České zbrojovky jedou naplno, nyní získaly technologii systému automatického granátometu MK 47