Vodka, cola, ocet, soda. Tyhle ingredience bude vaše koupelna milovat

 Interier 
25. října 2019 14:49 / Ema Maxová
  0
📷
4 fotografie v galerii
Vyrobte si vlastní odstraňovač skvrn a vodního kamene  Depositphotos
Je mnoho odstraňovačů skvrn, kdy nám jejich výrobci zajistí stoprocentní účinnost. Ne však vždy mohou hospodyňkám vyhovovat, ať už chemickým složením, zápachem nebo i cenou, která nebývá vždy nízká, právě naopak. Je však několik způsobů, jak si lze odstraňovač skvrn a vodního kamene ze sprchového koutu vyrobit doma, snadno a levně.

Vodka, cola. Mnoho z nás by si dozajista při pohledu na zaschlé kapky a vodní kámen na skle sprchového koutu s chutí tento nápoj dali. Je však způsob, jak lze tyto tekutiny využít, aniž bychom riskovali protialkoholní léčení. Kromě toho, získat lesknoucí se sprchový kout lze i dalším, levnějším způsobem. K tomu vám bude stačit ocet, prostředek na nádobí a teplá voda.

Domácí odstraňovač skvrn 

Smíchejte colu a vodku v poměru 1 : 1, směs nalijte do nádoby s rozprašovačem. Nastříkejte na místa, která chcete vyčistit a nechte roztok působit, aby se rozpustil vodní kámen na postižených místech a nechte uschnout. Tento způsob opakujte několikrát. Vodní kámen se tak nakonec rozpustí zcela.

Ocet, teplá voda a jar

Zázrak jménem ocet, teplá voda a prostředek na nádobí pomůže skvrny z vašeho sprchového koutu odstranit naprosto stoprocentně, navíc skla nebudete mít se šmouhami, ale krásně lesklá, a to vše bez větší námahy. Čtěte také: Využijte sílu tea tree oleje při úklidu i praní. Budete překvapeni, co dokáže.

V nádobě smíchejte dva díly octa, díl prostředku na nádobí. Vše dejte do čtyř dílů teplé vody. Smíchejte, opět nalijte do nádoby s rozprašovačem. Skla sprchového koutu postříkejte a drsnější stranou houbičky rozetřete. Pak už stačí stěrka na okna, kterou stáhnete směs z ploch. Potom už jen vyleštěte suchým hadříkem. Výsledek bude stát za to.

Malý zázrak s velkým účinkem, to je jedlá soda

Na změkčení vodního kamene je doslova kat jedlá soda. Vyrobte si doma roztok, podle potřeby, z teplé vody, jedlé sody a pár kapek citronu. Opět roztok nalijte do nádoby s rozprašovačem, nastříkejte na místa, kde se potřebujete zbavit vodního kamene. Nechte roztok působit. Poté opět směs nastříkejte a vodní kámen se ztratí. Navíc, citronové aroma dodá vaší koupelně příjemnou vůni. 

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Objevte nejnovější kolekci minišatů Reserved. Letní inspirace, které uchvátí!

Styl

Trápí vás ztráta pružnosti kůže, dehydratace či akné? Udržet si hezkou pleť vám pomůže inovativní...

Dům a zahrada

Proč nejsou kočky tak věrné jako psi? Psi potřebují lásku, kočky jistoty