Jak propojit kuchyň s obývacím pokojem?

 Interier 
08. října 2019 08:57 / Eva Vogelová
  0
📷
11 fotografií v galerii
Bar oddělí spojenou kuchyň s obývacím pokojem Depositphotos
Propojená kuchyň s obývacím pokojem je už nějakou dobu trendem v bydlení. Má totiž své výhody. Místnost není rozdělená, takže je větší a dostanete do ní více světla. Není však jednoduché propojit tyto dvě místnosti tak, aby vypadaly dobře. Zjistěte, jak na to.

Mít spojený obývací pokoj s kuchyní je výhodné pro rodinné setkávání. Jeden člověk může v kuchyni vařit a druhý odpočívat v obývacím pokoji, a přesto tráví společně čas. Pokud si propojené místnosti přejete a pracujete na tom, pravděpodobně jste přišli na to, že to není žádná legrace. K tomu, aby propojené místnosti vypadaly dobře a byly prakticky zařízené, musíte dodržet několik pravidel.

Místnost musí vypadat jako jeden celek

Nebude to jednoduché, ale kuchyň s obývacím pokojem musíte sladit. Použijte stejné materiály na nábytek, zejména ty povrchy, které budou propojovat obě místnosti.

Dbejte na soulad barev. Pokud si plánujete zařídit kuchyň v minimalistickém stylu, stejně byste měli zařídit i obývací pokoj. Místnost bude trochu větší a vzdušnější, takže ji nepřeplňujte zbytečným nábytkem.

Vyberte si nábytek, který předělí obě místnosti

Na rozdělení místností se nejčastěji používá ostrůvek. Ze strany kuchyně má většinou úložný prostor na nádobí a z druhé funguje jako stůl, ke kterému si můžete dát barové židle. Měli byste si dát pozor, aby ostrůvek se židlemi ladil minimálně barevně s nejbližším nábytkem.

Můžete si na ostrůvek nechat umístit varnou desku, ale pokud si zakládáte na estetice, nedělejte to. Uprostřed místnosti bude neustále stát nádobí. Budete to vypadat, že máte v místnosti neustále neuklizeno.

Pokud neplánujete mít ostrůvek, můžete si předělit místnosti třeba policemi nebo knihovnou. Minimálně nějaký menší předěl byste tam měli mít, aby bylo patrné, kde končí kuchyň a kde obývací pokoj. Předěl můžete naznačit i odlišnou podlahou, která by však měla s tou druhou ladit.

Přemýšlejte nad posuvnými dveřmi

Žít v otevřeném prostoru s ostatními členy domácnosti se na první pohled zdá jako skvělý nápad. Po chvíli si však možná začnete lézt na nervy. Někdo z domácnosti bude chtít sledovat televizi, ale vy ho vyrušíte cinkáním nádobí. Občas možná máte chvíle, kdy jste na sebe naštvaní a nechcete být spolu v jedné místnosti.

Kvůli rodinnému klidu byste mohli myslet i na posuvné skleněné dveře. Ve chvíli, kdy budete chtít být sami, jednoduše je zavřete. Dále čtěte: Máte v plánu zařídit pokojíček malému školákovi? Přečtěte si, na co byste si měli dát pozor.

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Dům a zahrada

Efektivní úklid v domácnosti se psem: Jak na chlupy, skvrny od bláta, moči či krve