Pět míst, která bakterie milují

 Interier 
31. března 2018 06:54 / Jan Novák
  0
📷
5 fotografií v galerii
Pokud je podceníte, způsobíte si zdravotní potíže Shutterstock
Vaše obydlí je běžně zamořené obrovským počtem bakterií. Kromě kuchyně, ložnice či obývacího pokoje si libují i v předmětech, které denně používáme. Nevěříte?

Mobilní telefon

Bez mobilního telefonu si neumí představit den snad nikdo z nás. Vstáváme s ním, celý den ho máme u sebe a mnoho lidí s mobilem u lůžka i usíná. Málokdo si však připouští, že jde o jednu z nejvíce bakteriemi zamořených věcí, kterou máme v rukách.

Telefon si denně přikládáme k uchu a k tváři, pokládáme ho na stůl či v autě a dáváme ho do kapes. Všude se nacházejí bakterie. Díky mobilnímu telefonu si bakterie z rukou vkládáme prakticky až do úst. Přitom čištění mobilu je jednoduché, stačí ho jednoduše přetřít papírovou utěrkou s desinfekčním prostředkem.

Dálkové ovládání

Řada lidí při vaření sleduje televizi. Pokud přepínáte program, měli byste zbystřit. Bakterie se snadno mohou z ovladače přenést do jídla. Pro jistotu bystě měli ovladač čistit každý druhý den. Je to jednoduché a podobné jako u mobilního telefonu, stačí papírová utěrka s desinfekčním prostředkem.

Kabelka a peněženka

V kabelkách a peněženkách se nachází opravdu velmi mnoho bakterií. Stafylokok či salmonela se klidně mohou usídlit vedle kosmetické výbavy. Mohou za to bankovky, které jsou nejšpinavější věcí v kabelkách. Například virus chřipky může na papírové bankovce přežívat více než deset dnů.

Mince jsou naopak antibakteriální. K vyčištění vnitřku kabelky poslouží vysavač. Ideální je, když se kabelka dá vyprat. Pokud to lze, udělejte to aspoň jednou za čas. Pokud jsou na kabelce skvrny, nečistoty nebo zašlá špína, můžete použít i čistící krém.

Dřevěné podlahy

Na podlaze se hromadí prach, což je ideální prostředí na množení prachových roztočů. Na jejich čištění řada lidí používá jen vysavač, který odstraní prach a špínu. Roztoči ale zůstanou na podlaze. Podlahy je potřeba vyčistit vhodným prostředkem i na mokro. Jak se zbavit bakterií i na jiných místech bytu, jsme psali zde.

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Valentýn ve velkém stylu?! V odstínech růžové jej slavila A.n.d.u.l.a, Sharlota a Angie Mangombe

Styl

Jak nosit pánské kotníkové boty?

Tech

České zbrojovky jedou naplno, nyní získaly technologii systému automatického granátometu MK 47