Nedostatek úložného prostoru lze vyřešit celkem snadno

 Interier 
27. března 2018 11:25 / Marie Popelková
  0
📷
5 fotografií v galerii
Obzvláště v malém bytě je problém s úložným prostorem Shutterstock
Jen málokterá domácnost si nestěžuje na nedostatek úložného prostoru v bytě. Každý občas řeší, kam schovat překypující kopy oblečení, boty či další věci. Někdy ale není nutné žádné složité řešení.

Problém s nedostatkem místa mají hlavně majitelé malých bytů. Člověk v něm doslova bojuje o každý milimetr a láme si havu nad tím, kam všechny ty věci denní potřeby uloží.

Nejlepší je ze všeho nejdříve udělat probírku a vyřadit věci, které nepotřebujete. Když vám zůstane jen to nutné, můžete začít přemýšlet, kam s tím. Máme pro vás pár rad, jak si i v malém místě snadno poradit.

Komoda je k nezaplacení

Klasická komoda skýtá velké možnosti. Tento oblíbený kousek nábytku obvykle nabídne dostatek místa pro jakékoliv oblečení. Na výběr máte komody jen s policemi, šuplíky nebo ty, které kombinují obojí.

Výhodou komod je i to, že i v malém bytě nevypadají těžkopádně, ale naopak vzdušně. Navíc se hodí prakticky kamkoliv - do předsíně, obývacího pokoje, ložnice i dětského pokojíčku.

Šatní skříň

Pokud hledáte něco většího, určitě se poohlédněte po nějaké dobré šatní skříni. Umístit se dá nejen do ložnice, ale třeba i na chodbu. Uskladníte v ní daleko více věcí, a to včetně objemnějších kousků.

Ideální je, pokud má šatní skříň nejen police, ale i tyč na pověšení ramínek. Velkým hitem jsou skříně vestavěné, které mají tu výhodu, že dokáží dokonale využít veškerý prostor.

Kam s botami?

Obzvláště ženy řeší problém, kam s hromadou bot. Klasické botníky mohou být malé, a tak doporučujeme různé větší, třeba výklopné varianty.

Na první pohled mohou výklopné botníky vypadat jako běžná skříňka, která však nabídne dostatek prostoru právě na jakékoliv boty. Pokud jste manuálně zruční, můžete si botník i sami vyrobit. Návod na otočný botník, který se hodí i do malého bytu, jsme přinesli v článku zde.

Úložný prostor nabízí i další nábytek

Když řešíte úložný prostor, měli byste ho vidět skutečně všude. K uskladnění věcí například skvěle poslouží postele s úložným prostorem, kde můžete hravě najít hned několik metrů krychlových místa. Stejně tak mohou stejné výhody nabídnout i moderní pohovky. V obou případech obvykle mluvíme o úložném prostoru, který je spojený s ukládáním těch věcí, které každodenně nepotřebujeme, ale zároveň nám je líto je vyhodit.

Pokud máte postele bez úložného prostoru, nevadí. Stačí nakoupit pár krabic vhodného rozměru a sezonní věci mohou najít místo právě zde.

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Valentýn ve velkém stylu?! V odstínech růžové jej slavila A.n.d.u.l.a, Sharlota a Angie Mangombe

Styl

Jak nosit pánské kotníkové boty?

Tech

České zbrojovky jedou naplno, nyní získaly technologii systému automatického granátometu MK 47