Červená kuchyně přinese vzrušení nejen z kulinářských zážitků

 Interier 
10. března 2018 10:15 / Jan Novák
  0
📷
4 fotografie v galerii
Červená barva podpoří chuťové buňky tak, že máte potíže říct "dost" Shutterstock
Červená barva je obvykle srdeční záležitostí. Nelze se k ní chovat vlažně, buďto ji milujeme nebo nenávidíme. O tom, co s vámi udělá červená kuchyně, se dočtete v našem článku.

Snad žádná jiná barva v lidech nevyvolává tak protichůdné názory a dojmy jako právě červená. Patří mezi základní barvy spektra. Je barvou vzrušení, a to jak v tom nejlepším, tak i v tom nejhorším slova smyslu. Dokáže přinést vzrušení z kulinářského i milostného zážitku.

V červené kuchyni máte problém říct si při jídle "dost"

Červená barva v kuchyni dokáže podpořit naše chuťové buňky v konzumaci takovým způsobem, že někdy může být problém dokázat si říct stop. A stejně tak jako v reklamě působí červená barva jako návnada, může znamenat i pro nás hozenou udičku, která má za úkol přilákat nás do kuchyně na nějakou dobrotu.

Pozor ale na to, že předměty v červené barvě působí jako větší a těžší a zároveň jako by byly bližší. Na tuto skutečnost je třeba při zařizování kuchyně pamatovat.

Červená se hodí do prostornějších kuchyní

Červená barva dokáže dobře vyplnit daný prostor opticky, a tak se bude hodit do větších prostornějších kuchyní, kde je dostatek místa nejen na vybavení, ale i na bezpečnou a pohodlnou obsluhu všech kuchyňských spotřebičů.

Červená barva přináší pozitivní životní sílu, a s tím často spojovanou sebedůvěru, talent a nadšení. Takže s největší pravděpodobností si červenou kuchyň zvolí ty hospodyňky, které se rády věnují vaření, pečení a tvorbě kulinářských zážitků pro své blízké.

Červenou barvu je vhodné kombinovat s bílou či černou

Ideálními společníky červené barvy jsou barva bílá a černá. Velmi pěkně působí například červená mozaika s černou kuchyňskou linkou, které se budou skvěle doplňovat. Červená mozaika zabrání znečištění kuchyňské zdi za sporákem a linkou a černá barva dodá celému prostoru eleganci a vznešenost.

Červená barva se hodí zejména do moderněji pojatých kuchyní. Pokud jste vyznavači vybavovanání kuchyně v retro stylu, o kterém jsme psali zde, asi červenou barvu volit nebudete.

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Valentýn ve velkém stylu?! V odstínech růžové jej slavila A.n.d.u.l.a, Sharlota a Angie Mangombe

Styl

Jak nosit pánské kotníkové boty?

Dům a zahrada

Efektivní úklid v domácnosti se psem: Jak na chlupy, skvrny od bláta, moči či krve