Originální trend, který vás chytne za srdce. Oživí interiér i tam, kde se zeleni nedaří

 Interier 
03. března 2018 10:43 / Marie Popelková
  0
📷
4 fotografie v galerii
Stěna z mechu dodá vašemu interiéru potřebnou originalitu Shutterstock
Když se u vás doma zeleni nedaří, nepropadejte panice a zkuste oživení stěn pomocí mechu. Budete mít dekoraci, jakou doma nemá každý. A navíc bez starostí. Přineste si kus přírody domů.

Tak by se dal shrnout trend poslední doby, který je stále častěji k vidění v restauracích a hotelových lobby. Mech na stěně. Samozřejmě nejde o mech, který běžně potkáváte v lese. Vydloubnout si ho a kus si nalepit na stěnu, to by napadlo jen blázna. Mechové stěny vám na míru zajistí specializované firmy, jejichž nabídka se začíná rozrůstat i u nás. Mech se skvěle hodí ke stylu Wabi Sabi, jak vypadá, si přečtěte zde.

Nepotřebuje údržbu

Obvykle se používá jeden druh lišejníku, který roste ve Skandinávii. Mech je vypreparovaný a napuštěný glycerinem, aby si zachoval svou původní strukturu po několik let. 

Výhodou mechových stěn by měla být bezúdržbovost. Lišejník stačí čas od času omést od prachu a nemusíte nic zvlhčovat ani zalévat. Mech také nevyžaduje žádné hnojení a obcházejí jej i škůdci.

Mech odhluční a uklidní

Další výhodou mechu v místnosti je akustické odhlučnění a to, že jej lze použít i tam, kde se jiné zeleni nedaří třeba z nedostatku světla - tedy v koupelnách, WC a podobně. 

Milovníci přírody se navíc v přítomnosti mechu budou cítit ve svém živlu, pocítí víc energie a radosti ze života.

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Valentýn ve velkém stylu?! V odstínech růžové jej slavila A.n.d.u.l.a, Sharlota a Angie Mangombe

Styl

Jak nosit pánské kotníkové boty?

Dům a zahrada

Efektivní úklid v domácnosti se psem: Jak na chlupy, skvrny od bláta, moči či krve