Chcete mít doma něco bláznivého? Zkuste pop art!

 Interier 
12. března 2018 07:04 / Jan Novák
  0
📷
4 fotografie v galerii
Reklama, filmové plakáty, komiksy či ikonická díla Andyho Warhola, to je pop art Internet
Rádi kombinujete zdánlivě nekombinovatelné? Chcete si užít křiklavé barvy a netradiční materiály? Potom se nechte inspirovat pop artem. Interiér laděný do tohoto stylu vám nabízí ohromnou svobodu výběru.

Má 60 let a je populární dodnes

Pop art se začal šířit do světa z New Yorku a Londýna na konci 60. let minulého století. Přestože to je už 60 let, populární zůstává dodnes. Reklama, komiksy, filmové plakáty, masová kultura a také ikonická díla amerického výtvarníka Andyho Warhola stále inspirují bytové designéry a vracejí se tak v podobě retro stylu do našich bytů.

Parafráze děl Warhola či Roye Lichtensteina, kteří se ve své době snažili svou tvorbou reagovat na konzumní společnost, dnes zdobí leckterý obývací pokoj, halu nebo ložnici. Výborně jdou dohromady s jednoduchým, ale výrazně barevným nábytkem.

Pop art se najde i v černobílé

Na první pohled byste řekli, že si křiklavý pop art asi nebude moc rozumět se strohým severským stylem. Jenže z něj stačí vypustit barvy a v černobílém provedení náhle popartové dekorace padnou k nábytku z palet a jednoduché bílé pohovce jak ulité.

Spolu s popartovými dekoracemi můžete mít vyladěné do tohohle výrazného stylu také židle, skříně, lampičky i další interiérové doplňky. Fantazii se meze nekladou a v tomto případě je vážně zbytečné držet se příliš při zemi.

Ikona Marilyn Monroe

Jestli některá z hvězd showbyznysu symbolizuje pop art, pak je to určitě nesmrtelná platinová blondýna Marilyn Monroe. Jestli také obdivujete její smyslné rty a ladné křivky, zařiďte si třeba kuchyň tak, jako kdyby tam s vámi bydlela.

Pokud vás pop art při hledání inspirace pro vaše bydlení neoslovil, zkuste třeba styl Shabby Chic, o kterém jsme psali zde.

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Valentýn ve velkém stylu?! V odstínech růžové jej slavila A.n.d.u.l.a, Sharlota a Angie Mangombe

Styl

Jak nosit pánské kotníkové boty?

Tech

České zbrojovky jedou naplno, nyní získaly technologii systému automatického granátometu MK 47