Bonsaj vytváří pozitivní energii, pro někoho ale naopak negativní. Feng-šuej říká, jak tento strom správně používat

 Tipy a inspirace 
28. září 2021 12:43 / Mirka Malá
  0
📷
3 fotografie v galerii
U bonsají velmi záleží na jejich umístění Depositphotos
Bonsaj může doma vytvářet vynikající energii pro vás, ale pro někoho jiného může být tento strom naopak špatnou Feng-šuej energií. Proč?

Některá pravidla ve světě Feng-šuej jsou totiž velmi jasná a některá lze interpretovat různě. Pokud jde o Feng-šuej u bonsají, jde o velmi vratký led. Může totiž dobře fungovat pro vás, ale pro ostatní ve vaší domácnosti tomu může být naopak. U bonsají totiž platí, že každý to tak trochu může cítit po svém. Pokud tedy vy sami máte z bonsaje dobrý pocit, pak je vše v pořádku. A jak vlastně bonsaje ve Feng-šuej používat?

Jak s bonsají doma zacházet

Rostliny bonsají jsou samozřejmě nádherné, protože jde v podstatě o celý strom v miniaturní verzi. Bonsaje existují ve všech možných tvarech a velikostech od jednoho vzpřímeného stromu po malý les převážně horizontálních stromů. Mnoho stromů a keřů  roste v miniaturní formě od kalifornského sekvoje po cypřiš a jalovec. Bonsaje jsou také krásným uměleckým dílem, které vyžaduje trpělivost a cit. V opačném případě, pokud je zanedbáte, budou vypadat opravdu hrozně.

Nejlepší umístění jakéhokoliv Feng-šuej stromku je definováno prvkem Feng-šuej a korespondencí s konkrétní oblastí bagua. Jedná se o symbol reprezentující přírodu i dřevo. Tam patří i bonsaje, a proto je umístěte do oblasti bagua, která je buď definována dřevem (východ a jihovýchod), nebo živena dřevem (jih). Pak by bonsaje měly přinášet dobrou energii všem v domácnosti.

Jak s bonsají zacházet v kanceláři

Mějte na paměti, že pro rostliny Feng-šuej existují lepší možnosti než zrovna kancelář. Pokud ale chcete do své kanceláře přilákat trochu pohody, pak tedy budiž. Mějte ale na paměti, že se o strom budete muset starat i tam. Protože i když se jedná o staré umění, o kterém se říká, že podporuje kultivovanost a trénink mysli, stejně jako estetický pohled, bonsaje s vámi nemusí vždy chtít mluvit. Dále čtěte: Pokud nechcete kupovat drahé svíčky, udělejte si je doma. Ani ty vonné nevyžadují velkou zručnost.

Zdroj: The Spruce.

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Tech

České zbrojovky jedou naplno, nyní získaly technologii systému automatického granátometu MK 47