Chcete měnit okna? Pak je ideální čas

 Interier 
07. prosince 2018 11:12 / Veronika Prášilová
  0
📷
5 fotografií v galerii
Nová okna vám zaručí tepelný komfort Shutterstock
Také už delší dobu přemýšlíte o tom, že by vaše okna zasloužila výměnu? Ač je to k neuvěření, právě teď je na tento krok ideální čas. Jednak máte větší jistotu, že na vás bude mít vybraná firma prostor, a také můžete počítat s tím, že ušetříte, protože mnoho dodavatelů právě v zimě nabízí na plastová okna slevu.

Pokud tedy u vás neklesly teploty pod mínus deset stupňů Celsia, začněte s objednávkou.

Zimy se nebojte

Ačkoli určitě budete namítat, že zima není pro výměnu oken vhodná, protože dochází k velkému úniku tepla a dům či byt rychle prochladne, můžete být v klidu. Právě v tomto období totiž dělníci postupují okno od okna a pokoj po pokoji, takže se nestane, že budete mít vybourané všechny pokoje. Navíc, pokud je všechno dobře naplánováno, je výměna okna otázkou několika desítek minut.

Okolí oken počká

Zapravování zdí a omítek kolem oken pak následují buď ihned, anebo až se oteplí. Vnitřní úpravy můžete nechat udělat ihned, z vnější strany pak raději počkejte, až se teploty vyšplhají nad nulu.

Montážní pěny, se kterými dělníci okna upevňují, fungují právě i při mínusových teplotách, ale ostatní zapravování potřebuje více tepla. Pokud se tedy smíříte s tím, že ještě nějaký ten pátek nebude okolí vašich oken dokonalé, pusťte se do práce.

Začněte s nákupem

Pokud však stále váháte, zda chcete tyto kroky podstupovat právě v zimě, zvažte alespoň nákup oken. Jak jsme již uvedli, mimo sezonu dokáží firmy stáhnout cenu oken i o desítky procent, a navíc máte více času na doladění detailů, jakými je nejen typ či vzhled, ale také počet komor, izolační vlastnosti oken a podobně.

A pokud se nakonec rozhodnete, že výměnu oken podstoupíte už v zimním období, věřte tomu, že následný tepelný komfort za to jistě stojí. Na co se rozhodně máte při výběru nových oken zaměřit, najdete v našem článku zde

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Umělá inteligence už vylepšuje i chuť piva nebo čokolády

Dům a zahrada

Vodní kámen zlikviduje konvici, myčku i pračku. Zatočte s ním některou z osvědčených metod