Sprchový kout bez vaničky? Zkuste walk in

 Interier 
03. prosince 2018 15:44 / Šárka Sokolská
  1
📷
4 fotografie v galerii
V této sprše neexistuje žádná vanička, žádné schody Internet
Žádná sprcha ve vaničce, žádný schodek. Prostě vejdete do koupelny, stoupnete si pod sprchu a hotovo. Přesně takové jsou sprchové kouty walk in, které působí v koupelnách velice dekorativně. Ještě je neznáte?

Sprchové kouty se obvykle staví do koupelen, v nichž není místo pro vanu. Ale pořizují se i tam, kde je dostatek prostoru pro obě varianty. Sprchový kout má velkou výhodu. Dává možnost se rychle očistit, navíc bez velké ztráty vody. Obzvlášť velké oblibě se pak těší kouty typu walk in. Nemají žádnou bariéru, proto se jim říká bezbariérové.

Žádná vana

Sprchové kouty walk in nemají vaničku, jsou postavené přímo na podlahu koupelny. Samozřejmostí je, že na daném místě je místo vyspádované tak, aby voda odtékala tam, kam má, tedy do odtokového žlábku zakrytého kovovou mřížkou. Samotný odtok může být buď nerezový, nebo plastový. Odborníci spíše doporučují nerezový, který je odolnější. Nezapomeňte, že průtok vody ze sprchy musí pojmout sifon. Jinak bude ve sprše potopa.

Klidně přes celou koupelnu

U tohoto typu sprchového koutu nejste limitovaní rozměrem. Pokud chcete, můžete mít sprchu klidně přes půlku místnosti nebo přes celou. V takovém případě nedosáhnete soukromí. Podlaha těchto koutů bývá často stejná jako podlaha celé koupelny, která musí být dokonale vyspárovaná. Pokud máte děti, je vhodné doplnit kout protiskluzovou podložkou. I tu lze volit tak, aby hezky ladila s obklady a podlahou koupelny. Dvířka i část stěny bývají tvořena ze speciálního skla.

Nic pro zimomřivce

Nicméně tento typ sprchového koutu má "určité" nevýhody. Jednou z nich je, že hodně otevřený sprchový kout může těžko zadržet horko a páru, bez nichž si někteří lidé sprchování jaksepatří neužijí. Takoví budou mít pocit, že stojí v průvanu. Ten, kdo si potrpí na teplo, by měl proto rovnou volit kout s více stěnami, aby mu teplo neunikalo pryč. Myslete také na to, že i v koupelně můžete mít živé květiny. O tématu, které jsou vhodné, jsme psali zde.

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Tech

České zbrojovky jedou naplno, nyní získaly technologii systému automatického granátometu MK 47