Nenechte se překvapit výpadkem proudu, mějte doma po ruce solární lampičku

 Interier 
26. listopadu 2018 17:42 / Veronika Prášilová
  1
📷
6 fotografií v galerii
Výpadek proudu kvůli vánici vás už nemusí zaskočit Depositphotos
S přicházející zimou je třeba připravit se také na možné problémy, které s sebou sychravé a větrné počasí občas přináší. Jistě se každému z nás někdy stalo, že vlivem silného větru nebo nánosu těžkého sněhu zůstal doma bez elektrického proudu a také bez světla.

Abyste byli na tuto situaci skvěle připraveni, přinášíme vám skvělý tip na domácí solární lampičky, které se u vás doma stanou vítanými společníky.

Nejen do zahrádky

Většina z nás zná solární svítidla z teras nebo zahrádek, kde nám večer co večer takřka za hubičku krásně lemují chodníčky, abychom nezakopli. Málokoho však napadne, že princip solární energie může využít také v domácnosti a prosvítit tak třeba malému prckovi noční cestu do koupelny, a to doslova za pár korun.

Dnešní prodejci totiž nabízí solární svítidla, která vypadají jako interiérové lampičky. K jejich provozu pak stačí pouze denní svit a nabíjecí baterie. Díky solárnímu čidlu se svítidlo přes den bez potřeby elektrické energie nabije a večer, po zapnutí klasického vypínače, za pomocí žárovičky efektně prosvítí váš pokoj.

Navíc jsou taková svítidla nabízena v různých tvarech a barvách, takže se jistě stanou zajímavým a vítaným designovým doplňkem vašeho interiéru. Inspirovat se můžete i v naší galerii pod článkem. Stejně jako můžete v našem článku najít pár rad, jaké osvětlení do bytu ideálně volit, aby vám krásně ladilo.

Noci se už nemusí bát

Toto osvětlení je také ideální volbou pro ty, jejichž děti nechtějí spát po tmě. Solární lampička s LED žárovkou vydrží díky celodennímu nabíjení svítit několik hodin, takže se váš potomek bude cítit bezpečně. Navíc jsou tato svítidla často vyrobena z velmi lehkého a nerozbitného materiálu, takže je může i malý capart přenášet z místnosti do místnosti.

No a vás už díky těmto vychytávkám nikdy nepřekvapí výpadek elektrického proudu zrovna ve chvíli, kdy si budete číst knížku nebo připravovat svačiny do práce a do školy.

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Umělá inteligence už vylepšuje i chuť piva nebo čokolády

Tech

Peugeot získal podeváté v historii ocenění za design, tentokrát s novým SUV fastbackem 3008