Jak ochránit displej mobilu? Pořiďte si super vychytávku

 Technika 
15. října 2018 10:11 / Iva Dvořáková
  4
📷
5 fotografií v galerii
Displej mobilu po pádu nejlépe ochrání tvrzené sklo Shutterstock
Tvrzené sklo je lepší než fólie, která chrání pouze před poškrábáním. Sklo vám poslouží při pádu mobilu, kdy se nerozbije displej, ale právě sklo. Přes něj se také lépe zobrazují barvy, nechytají se na něj otisky prstů a nasadit ho zvládne i úplný nešika.

Ochránit displej telefonu před poškozením není jednoduché. Mobil, který v dnešní době nosíte stále u sebe, i přes veškerou snahu občas k nějaké újmě přijde.

Občas vám vypadne ze zmrzlých rukou, jindy se zase v kapse nebo kabelce potká s klíči nebo jiným ostrým předmětem. A právě v těchto situacích oceníte ochranu, kterou tvrzené sklo nabízí. 

Možná si říkáte, že nalepit na něj ochrannou fólii stačí. Jenomže fólie je ochrana jen pro případ poškrábání displeje. Jak je to ale s rozbitím, pomůže tvrzené sklo? Ano.

Sklo se rozbije, displej přežije

Při pádu telefonu na displej má sklo náraz pohlcovat, aby se nepřenesl až na samotný displej telefonu. Takže pokud telefon spadne na displej, ochranné sklo pohltí náraz, rozloží jej a v jeho důsledku může popraskat.

Displej telefonu však zůstane neporušený, takže vám sice praskne ochranné sklo za pár stokorun, ale displej, který stojí často tisíce, zůstane celý. 

Průhlednost

Další výhodou je průhlednost materiálu. Ta je u tvrzených skel vyšší, což znamená lepší podání barev a menší rozdíl oproti stavu bez ochranného skla.

Sklo také není nijak tlusté, nejběžnější rozměr je 0,3 milimetru. Po nasazení skla ho na telefonu nijak nezaznamenáte.

Kvalitní tvrzená skla nabízejí také příjemnější povrch – zatímco na fólii vám prsty nepříjemně zadrhávají, po skle příjemně kloužou, dodatečnou vrstvu v podobě skla tak téměř nepoznáte. 

Jednoduchá aplikace

Je potřeba zmínit i jednodušší aplikaci skla na displeji telefonu. Tvrzená skla totiž nezanechávají nevzhledné bublinky, které jsou u ochranných fólií častým problémem. Sklo na telefonu drží díky přilnavé silikonové vrstvě.

Umístit sklo na displej zvládne i nešika. V balení naleznete obvykle hadřík na nečistoty, kterým si displej vyčistíte a sklo pak na něj jednoduše přiložíte. Nepoužívá se žádné lepidlo, takže ho můžete kdykoliv sundat.

Hezčí barvy

Dokonce je přes tvrzené sklo na displej lépe vidět, obraz je totiž kontrastnější, jsou víc zřetelné barvy i detaily. A jedna výhoda na konec - nasazené sklo minimalizuje otisky prstů díky speciální odpuzovací vrstvě, takže máte telefon pořád jako nový.

Na takovém telefonu je potom radost zkoušet všemožné funkce, třeba si ho můžete propojit s domem. Říká se tomu chytré bydlení a píšeme o něm zde

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Tech

České zbrojovky jedou naplno, nyní získaly technologii systému automatického granátometu MK 47