Chcete prát i na chatě nebo třeba na cestách? Řešením je minipračka

 Technika 
11. října 2018 09:50 / Marie Popelková
  0
📷
5 fotografií v galerii
Minipračku snadno umístíte i převezete v autě Internet
Pokud bydlíte v malé garsonce, kde je sotva k hnutí, možná řešíte, jak sem vtěsnat pračku. Podobný problém mnohdy řeší i majitelé malých rekreačních chat. Řešení je přitom docela snadné - existují totiž minipračky.

Minipračky nejsou žádnou novinkou, k dostání jsou už dlouho. Za poslední roky se ale výrazně zvýšila kvalita těchto malých spotřebičů a dnes už mohou minipračky klidně konkurovat svým větším protějškům. Za minipračku můžete dát 1 500 i pět tisíc korun. Záleží na tom, jaký typ si vyberete.

Možná i díky lepší technologii začínají minipračky získávat na čím dál větší oblibě. I tak je ale třeba být při výběru tohoto spotřebiče obezřetný.

Sledujte kapacitu pračky

Maličké pračky mohou mít různé rozměry, například 37 x 35 x 63,5 cm. Každý model zvládne vyprat jiné množství prádla - do některých dáte 1,5 kilogramu, do jiných 2,5 kg prádla a některé modely se poperou i s 3,5 kg prádla. Různá je také váha spotřebiče, malé typy váží třeba pět kilogramů, větší čtyřikrát tolik.

Pokud si pořídíte minipračku, nepočítejte s tím, že bude disponovat celou řadou funkcí a programů. Na běžné vyprání prádla vám to ale postačí. Na trhu jsou k dostání i minipračky s odloženým startem, které uvítá každý, kdo rád zapíná spotřebič v době své nepřítomnosti a chce přijít až k hotovému vypranému prádlu.

Na co si dát pozor

Určitě se zajímejte o příkon. Když je moc slabý (například 200 W), může to znamenat problém třeba v podobě pomalého nahřívání vody. Jen pro srovnání - některé modely mají příkon až desetkrát vyšší. Pozor si dejte i na materiál, ze kterého je minipračka vyrobena. Některé modely jsou totiž z plastu a plastové díly se mohou snadněji rozbít.

I když člověk od minipračky zřejmě neočekává žádné extra vymoženosti, pozor na modely, které nejsou vybaveny systémem pro ohřev vody. Manuální přidávání teplé vody vás může značně otravovat. Ověřte si i délku přívodního kabelu, ať není příliš krátký. O tom, jak vybrat co nejlépe klasickou pračku, jsme psali zde.

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Televize je stále oblíbené médium, v průměru před "bednou" prosedíme až 4 hodiny denně

Tech

Peugeot získal podeváté v historii ocenění za design, tentokrát s novým SUV fastbackem 3008