Lavička má své místo i tam, kde byste to vůbec nepředpokládali

 Interier 
03. dubna 2018 14:54 / Jan Novák
  0
📷
4 fotografie v galerii
Slouží nejen k posezení, ale také k odkládání věcí Shutterstock
Lavička u postele nebo v chodbě u botníku? Možná to zní neobvykle, ale možné to je. Lavička totiž byla dříve běžným doplňkem interiéru, který se ale postupem času vytratil. A možná je to škoda.

Lavička je drobným nábytkem určeným k sezení, ale i na ukládání bot, ponožek nebo v ložnici knih a časopisů. Postupně lavičky v domácnostech nahrazovaly taburetky či komody. Designéři také přišli s řadou řešení v podobě poliček, zásuvek a dalších odkládacích prostor.

Lavička v interiéru má řadu výhod

Lavička má oproti nim přitom několik nezanedbatelných výhod. Typickou malou lavičku lehce přeneseme. V ložnici nám kromě toho, že funguje jako odkládací plocha, poslouží i při oblékání. Můžete si sice sednout na postel, ale proč, když je krásně ustlaná? V ložnici se chcete posadit často, ale bez lavičky nemáte na co.

Lavičky v domácím interiéru vždy plnily funkci pro sezení, které nezabírá prostor. Navíc fungují i jako menší úložné prostory a celkově doplňují vzhled místnosti. Je tomu tak i v obývacím pokoji, kde ale lavička není tak důležitým místem na sezení.

Designová lavička láká ke čtení

Výjimkou mohou být speciální designové lavičky na dobrých místech, které přilákají například čtenáře knih, neboť poskytují pohodlí i dostatek světla. Jako vždy ale záleží na vkusu a preferencích konkrétního člověka. Jak vybrat stolní lampu jsme psali zde. Lavičku využijete také v koupelně, třeba na odložení oblečení.

Lavička se ale stále nevytratila ani z chodeb. Najde uplatnění všude tam, kde si rádi sedneme při obouvání bot. Musí být v dostatečné výšce, abychom dosáhli na boty a dokázali se postavit. Pomáhá zejména dětem a starším členům rodiny. Důležité je, aby lavička byla pohodlná. Běžné je proto čalounění, které přesahuje dřevěnou konstrukci.

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Valentýn ve velkém stylu?! V odstínech růžové jej slavila A.n.d.u.l.a, Sharlota a Angie Mangombe

Styl

Jak nosit pánské kotníkové boty?

Tech

České zbrojovky jedou naplno, nyní získaly technologii systému automatického granátometu MK 47