Když vám dojdou čisticí či prací prostředky, tyto suroviny je hravě nahradí

 Tipy a inspirace 
05. září 2019 13:52 / Šárka Sokolská
  0
📷
4 fotografie v galerii
Ty nejlepší úklidové pomocníky najdete často v lednici či ve spíži Depositphotos
Zrovna, když to nejméně potřebujete, dojde vám některý z domácích úklidových prostředků. Co teď? Nemusíte hned běžet do obchodu. Zkuste tyto náhradníky.

Určitě už to zažila každá hospodyňka. Máte ve dřezu horu špinavého nádobí, ale došel jar, koš vám přetéká prádlem, ale jako naschvál vám došel prací prášek. A toaleta už doslova volá po čisticím prostředku, ale z láhve jste dostali sotva kapku a náhradní nemáte. Někdy se prostě nedaří. Určitě se vám budou hodit následující triky a tipy na náhradní suroviny, které si se vším hravě poradí.

Šetrné k rukám 

Když vám doje mycí prostředek na nádobí, můžete jej umýt i bez něj. Stačí mít doma citron a sodu. Tou posypejte plátek citronu a budete překvapeni, jak vám krásně umyje a vyleští nádobí. Navíc je tento prostředek skutečně šetrný k přírodě a po jeho použití budou vaše ruce jemné a voňavé.

Perte ve sprchovém gelu

Špinavé prádlo sice může den počkat, ale pokud něco potřebujete nutně vyprat a nemáte po ruce gel ani prášek, pak je tu nouzové řešení. Zkuste použít obyčejný sprchový gel nebo tekuté mýdlo. Nebojte se toho a nalijte půl deci rovnou do bubnu pračky. Pokud nechcete plýtvat gelem nebo mýdlem, pak si připravte jednoduchý prací gel. Stačí v horké vodě rozmíchat vrchovatou lžíci nastrouhaného mýdla a sodu. Ta vám nejenom krásně prádlo vybělí, ale odstraní z něj skvrny, pachy a ještě tím ošetříte pračku proti vodnímu kameni.

Místo WC čističe ústní voda

Myslíte si, že je ústní voda jenom na dezinfekci pusy? Omyl. Její účinky můžete vyzkoušet i v případě, že vám dojde WC čistič. Stačí trochu nalít do mísy, rozetřít štětkou a nechat působit. Zbavíte se zápachu, a dokonce dodáte míse i lesk. Podobných účinků dosáhnete i u colového nápoje, za což může jeho vysoká kyselost. Stačí nalít po obvodu celé mísy, nechat chvíli působit a poté spláchnout. A umí mnohem více. Další triky jsme psali zde

Když dojde krém

A ještě malý tip na závěr. Pokud máte rande nebo vás čeká nějaká společenská událost a nemáte krém na boty, skvěle vám jej nahradí některé věci či potraviny. Například na vyleštění bot se vám bude hodit slupka od banánu. Vnitřní stranou jednoduše boty přeleštěte a můžete jít. Stejně tak si můžete boty vyleštit obyčejným krémem na ruce. A pokud je nakonec přestříkáte lakem na vlasy, budou se vám krásně lesknout několik dní. 

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Dům a zahrada

Efektivní úklid v domácnosti se psem: Jak na chlupy, skvrny od bláta, moči či krve