Dejte starým věcem nový smysl, vytvořte třeba originální věšáky, držáky či police

 Tipy a inspirace 
30. srpna 2019 17:57 / Marie Popelková
  0
📷
7 fotografií v galerii
Nápadů na zvelebení domova existuje mnoho Archiv
Snad v každé domácnosti se najdou nejrůznější věci, které už člověk nepotřebuje, ale je mu je líto vyhodit. A nebo jen toužíte po originálních bytových doplňcích. Ať tak či tak, možná vás zaujmou nápady, jak si doma vytvořit nevšední věšáky, držáky, police nebo jiné úložné prostory. K jejich výrobě vám postačí právě nepoužívané kuchyňské vybavení, případně víčka z PET láhví.

Někdo v touze mít originálně vybavený byt utratí majlant. Jde to ale i takřka zadarmo. Stačí si udělat v kuchyni probírku a dát stranou věci, které už nepoužíváte. Přesvědčíme vás, že jim lze vdechnout zcela nový život. Váš byt ozdobí a zároveň budou mít velmi praktickou funkci.

Věšák z poklice

Možná v šuplíku objevíte starou pokličku na hrnec po babičce, na které se už podepsal zub času, ale třeba z citových důvodů ji nechcete vyhodit. Udělejte si z ní věšák na utěrku. Stačí poklici pověsit na zeď a držadlem provlečte utěrku. Nebo do držadla provlečte provázek a na něj upevněte tyčku nebo starou vařečku, přes kterou utěrku pověsíte. Záleží jen na vás, jakou variantu zvolíte.

Multifunkční držák do koupelny ze sklenice

Máte doma starou sklenici s ouškem, třeba nepoužívaný půllitr? Velmi snadno takovou sklenici proměníte v multifunkční držák do koupelny. Stačí sklenici dnem připevnit na zeď tak, aby ouško směřovalo dolů. Ouško využijete jako věšák na malý ručník a do sklenice samotné můžete naskládat třeba zubní kartáčky a pastu. Nebo tam lze dát mýdlo. Pokud si hodláte místo klasického zubního kartáčku pořídit elektrický, možná uvítáte naše rady, jak vybrat ten nejlepší.

Vršky z PET láhví podrží zubní kartáčky

Snad v každé domácnosti se čas od času objeví nějaká ta PET láhev. Lze ji pak vyhodit do kontejneru na plastový odpad, ale víčka z PET láhví můžete také využít jako praktický držák zubních kartáčků. Je to velmi jednoduché. Stačí vršek pomocí ostrého nože upravit tak, jak je vidět na obrázku v naší fotogalerii pod článkem. Pak už jen stačí vršek připevnit na zeď.

Kořenky v podnosu

Přemýšlíte, jak uskladnit lahvičky s kořením, abyste je měli vždy po ruce a přitom vše vypadalo hezky? Je to jednodušší, než si možná myslíte. Stačí si pořídit pěkný starý podnos. Dobře vypadají podnosy tepané. Podnos připevněte dnem na zeď, do středu přimontujte třeba kousek dřeva  suplujícího malou poličku a pak už jen stačí do neotřelé poličky naskládat skleničky s kořením.

Kapsář z prkénka a utěrky

Pokud máte dřevěné prkénko, které už nevyužíváte, proměňte jej v sympatický a hlavně praktický kapsář. Stačí si k prkénku pořídit utěrku, která se bude svým vzorem nebo barvou hodit do vaší kuchyně. Ustřihněte dostatečně velký kousek utěrky a tu pak pomocí sponkovačky připevněte k prkénku. Sponky můžete zakrýt zdobnou stužkou, kterou na utěrku posléze nalepíte. A kapsář je na světě. Můžete si do něj dát třeba příbory, ale i vařečky nebo jiné drobné kuchyňské náčiní.

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Hollywoodský glamour: Odhalení módních trendů celebrit

Styl

Čtyři ženská znamení, která nemívají štěstí v lásce. Proč tomu tak je a je možné si lásku do...

Tech

I detektor lži se dá podvést. Víte, jak funguje, a dokázali byste ho obelhat?