Jak se obejít na cestách bez žehličky a pracího prášku? S našimi tipy to zvládnete

 Tipy a inspirace 
12. srpna 2019 11:00 / Šárka Sokolská
  0
📷
4 fotografie v galerii
Ne všechno oblečení převezete bez toho, aniž by se pomačkalo Depositphotos
Stačí jedna cesta, a místo krásně poskládaného outfitu vytáhnete z kufru pomačkanou hadru. Potřebujete vyčistit skvrny či odstranit pomačkané záhyby na oblečení? Problém zvládnete vyřešit i bez pračky a žehličky v dosahu.

Také před každým odjezdem přemýšlíte, jak si zabalit věci tak, aby neztratily během cestování svůj původní tvar, a hlavně, aby se vám vše vešlo do kufru? Málokdo si do něj přibalí žehličku nebo třeba gel na praní. Nic z toho však nepotřebujete, pokud budete znát následující vychytávky, jak si poradit s fleky nebo pomačkanými záhyby. 

Žehlení párou

Vyžehlit pomačkaný oděv bez žehličky, se možná zdá jako neřešitelný problém, ale věřte, že tomu tak není. Malé záhyby a plochy klidně přejeďte žehličkou na vlasy nebo, pokud máte tu možnost, použijte nahřátý hrnec. Zkuste využít sílu páry, třeba z varné konvice. Oblečení lehce navlhčete pomocí vody z rozpračovače a přejeďte nad párou. Nakonec jej nechejte vyvěsit. Podobně zafunguje i pára z horké sprchy. Pomačkaný kousek pověste na ramínko, umístěte do sprchy a pusťte horkou vodu. Asi za deset až patnáct minut se záhyby vyhladí.

Jak na skvrny

Jestliže se vám na tričku nebo tmavých šatech vytvořily nevzhledné bílé stopy po deodorantu, vezměte na ně navlhčný ručník nebo punčochovou ponožku. Za pár vteřin nebude po nevzhledných pruzích ani stopy. S mastnými fleky od zbytků jídel si zase hravě poradí mycí prostředek na nádobí. Stačí jej trochu nanést na skvrnu, zapracovat a následně smýt vodou. Se skvrnami od make-upu si poradí pěna na holení. Zapracujte malé množství do látky, nechejte chvilku působit a pak setřete vlhkým hadříkem. Odolnou rtěnku přemůžete zase pomocí laku na vlasy. Přestříkejte inkriminovaný kousek sprejem a vyperte. Zkusit můžete také vlhčené ubrousky. Po jejich použití je však nikdy nevyhazujte do záchodu. O tom, co do WC ještě dalšího nepatří, i co se může stát, jsme psali zde.

Do ruličky

Možná vám to přijde divné již tak zmačkané oblečení ještě více krčit, ale opravdu to funguje. Vezměte zmačkaný kousek a zarolujte ho do pevné ruličky. Poté ji zatižte  nějakým těžkým předmětem nebo si ji dejte pod matraci. Oblečení tam nechejte asi hodinu, pak jej vyjměte a roztáhněte. Výsledek nebude dokonalý, ale celkový dojem výrazně zlepšíte. Prádlo můžete zkusit narovnat pomocí vlhkého ručníku. Zmačkaný kousek položte na rovný povrch a uhlaďte jej. Pak jej překryjte ručníkem a zatižte do doby, dokud neuschne. 

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Dům a zahrada

Efektivní úklid v domácnosti se psem: Jak na chlupy, skvrny od bláta, moči či krve