Obývákovou stěnu nahraďte designovými komodami. Jsou trendy a praktické

 Interier 
08. října 2020 13:38 / Mirka Malá
  0
📷
4 fotografie v galerii
Obývákové komody jsou velkým trendem Depositphotos
Obývákové stěny mají velkou tradici. Před mnoha lety se používaly masivní stěny, které pomalu zabraly celý obývák, v posledních letech jsou modernější vzdušnější sestavy. Ale co takhle designová komoda?

Pravdou je, že obývákové stěny se vyrábějí čím dál méně. Jsou zkrátka překonané. Navíc trendy v bytovém designu velí jasně a prostornost kladou na první místo. Tak proto ty komody.

Komoda je designová i praktická

A to je důvod, proč komody stále častěji nahrazují obývákové stěny. Jsou totiž velmi univerzální, nabízeny jsou v mnoha stylech, barvách i tvarech, nezaberou místo a v neposlední řadě poskytnou požadovaný úložný prostor.

Komody navíc tak nějak navozují pocit pořádku a uspořádanosti. V šuplících lze schovat vše, co nechcete, aby bylo vidět, navíc komody nezaberou tolik místa jako klasické obývákové stěny.

Navíc komody určené do obývacích pokojů nejsou vůbec jen nějaké skříňky, ve kterých něco schováte. Obývákové komody jsou nabízeny v mnoha designových stylech. Rozhodně si vyberete, ať svoji domácnost zařizujete v jakémkoliv stylu. Obývákové komody dnes navíc nejsou jen skříňka s několika šuplíky. Naopak. Variací designu, velikostí, materiálů i barev je nepřeberné množství.

Jak vybrat komodu do obývacího pokoje

Samozřejmě především tak, aby odpovídala stylu vašeho obýváku. Komodu pak snadno zkombinujete třeba s televizním stolkem, knihovnou a v neposlední řadě i se sedačkou či křesly.

Obývakové komody různých tvarů můžete využít jako hlavní kus nábytku, nebo naopak třeba jako rohovou skříňku. V posledních letech jsou to ale právě designové komody, které nahrazují obývákové stěny jako dominantní kus nábytku, o to větší pozornost věnujte jejímu výběru.

Komoda dodá vašemu obývacímu pokoji moderní styl a zároveň mu nesebere prostor. Velký pozor při výběru komody dejte na to, abyste si do obýváku nevybírali z komod určených pro ložnice.

Ložnicové komody kladou především důraz na hluboké zásuvky, zatímco obývákové zase na design, takže takové komody mohou klidně mít i prosklené plochy a další ozdobné prvky. Dále čtěte: I hotové kuchyňské sestavy mohou být hezké a praktické, navíc mají nesporné výhody.

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Tech

České zbrojovky jedou naplno, nyní získaly technologii systému automatického granátometu MK 47