Nepříjemný zápach v koupelně ovlivňují věci, které běžně děláte

 Interier 
08. září 2020 10:53 / Kateřina Kofroňová
  3
📷
4 fotografie v galerii
Spodní prádlo ani zapocená trika nemají v koši na prádlo co dělat Depositphotos
Koupelna je místo, které chce mít každý čisté a voňavé. Vždyť je to symbol čistoty a hygieny v bytě nebo domě. Každou chvíli tudíž něco omýváte, dezinfikujete a leštíte, ale stejně se občas nemůžete zbavit pocitu, že tu něco nevoní. My vám teď pomůžeme zjistit, co to může být.

Co mají všechny koupelny společné, je vlhkost. Pokud navíc vlastníte malou koupelnu, ve které máte na pár metrech čtverečních nacpanou pračku, vanu, umyvadlo, skříňku na ručníky a koš na prádlo, vysoké vlhkosti se neubráníte.

A to už je jen krůček od vytváření plísní, zatuchliny a množení bakterií. Naštěstí každý problém jde řešit, jen vás možná doposud nenapadlo jak.

Přebytečná vlhkost

Problém bývá hlavně u starých panelákových nebo činžovních bytů, která mají koupelny malé a často i bez možnosti větrání. Vlhko je tam tudíž prakticky neustále. Nemáte-li možnost otevřít v koupelně okno, zkuste použít alespoň přenosný větrák. Otevřete dveře dokořán, pusťte větrák na nejvyšší stupeň a vyžeňte horko a vlhkost z koupelny ven. Pokud můžete, otevřete všechna okna a vyvětrejte rovnou celý byt.

Použít můžete i pohlcovač vlhkosti, který je tišší a příjemnější variantou a navíc při použití tablet s esenciálními oleji rovnou provoní i celý váš byt. Jak usušit doma prádlo, aniž by vám zatuchlo, se dočtete zde.

Zapáchající koš na prádlo

Kdo z nás je schopen udržovat koš na prádlo prázdný a prát prakticky neustále, by měl dostat zlatou medaili. My ostatní smrtelníci máme koš na prádlo neustále minimálně z poloviny plný, o čemž ví své hlavně maminky malých dětí, které nemají sušičku na prádlo.

Spodní prádlo, ponožky, nebo propocená trika, která v koši na prádlo čekají několik dní, se pak postarají o nepříjemný zápach v celé koupelně. Zkuste proto oblečení, které má nepříjemný odér, házet rovnou do pračky. Dokud není pračka plná, přisypte do ní vonné kuličky, nebo trochu jedlé sody, která zápachy pohlcuje. Až se prádlo nashromáždí, zapněte prací program a máte vystaráno.

Odpadkový koš

V koupelně je ideální mít jen malý odpadkový koš na vatové tamponky, štětičky do uší, čisticí ubrousky a podobně. V případě, že máte koš v koupelně velký, trvá dlouho, než se naplní a odpad se v něm může nevábně rozvonět.

Vyčistěte odpad

O nepříjemný zápach se v koupelně stará i nedostatečně čištěný odpad. Všechny smyté nečistoty, zbytky kůže a vlasy neustále odpad ucpávají, hnijí v trubkách a dokáží zapáchat velmi hnilobně. Což je to poslední, co chcete při čištění zubů cítit.

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Televize je stále oblíbené médium, v průměru před "bednou" prosedíme až 4 hodiny denně

Tech

Peugeot získal podeváté v historii ocenění za design, tentokrát s novým SUV fastbackem 3008