Pokud plánujete zařizovat dětský pokoj, hlavně nic nemalujte na zdi, radí designéři

 Interier 
15. ledna 2020 13:41 / Mirka Malá
  4
📷
4 fotografie v galerii
Zařízení dětského pokoje by se mělo měnit s věkem dětí Pinterest
Čekáte přírůstek do rodiny a chystáte se zařizovat poprvé dětský pokoj? Hlavní rada designérů v takovém případě je jasná. Hlavně nic nemalujte na zdi.

Pokud právě zařizujete pro svoje miminko dětský pokoj, rozhodně se nepokoušejte o nějaké malůvky na stěnách. Dítě totiž rychle poroste a najednou by na stěnách svého pokoje mělo třeba krtečka nebo nějakého medvídka.

Designéři proto radí, abyste v případě, že toužíte stěny dětského pokoje nějak vyzdobit, raději zvolili tapety, které snadno strhnete a nahradíte je novými motivy, které budou přímo úměrné věku a zálibám vašeho rostoucího potomka.

Do dětského pokoje se hodí chladné odstíny

Pokud se rozhodnete dětský pokoj pouze vymalovat a přemýšlíte, jakou barvu zvolit, tak sáhněte po některém z chladných odstínů. Děti potřebují v pokoji barvy, které mají příznivý vliv na jejich náladu a přispívají k jejich psychické pohodě. Zpříjemnit jim pokojíček můžete pestrobarevnými doplňky v podobě dětských plakátů s pohádkovými motivy.

Doplňky jsou důležité

Hned jak máte základ pokoje hotový, tedy vymalované či vytapetované stěny a plakáty pověšené, pusťte se do kreativní složky dětského pokoje. Trendem posledních let jsou stany, ať už jde o klasický "áčkový" dětský stan, nebo dětské “teepee”. Obě verze stanu budou děti brát jako svoji bezpečnou skrýš. Navíc si v takovém stanu skvěle vyhrají se svými kamarády. Do stanu dejte dětem polštářky a dečky, protože určitě nebude výjimkou, že si v něm občas i zdřímnou.

Pokud chcete ještě podpořit kreativitu vašich dětí, můžou vymalované stěny posloužit jako nosič kreativních doplňků. Pověsit se na ně dají třeba vybarvovací plakáty a děti samy mohou vyrobit různé koláže, které si pak na stěny svého pokoje pověsí. Dále čtěte: Mnoho lidí si v ložnici zbytečně vytváří stresové prostředí.

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Televize je stále oblíbené médium, v průměru před "bednou" prosedíme až 4 hodiny denně

Dům a zahrada

Vodní kámen zlikviduje konvici, myčku i pračku. Zatočte s ním některou z osvědčených metod