Mnoho lidí si v ložnici zbytečně vytváří stresové prostředí

 Interier 
03. ledna 2020 12:03 / Mirka Malá
  2
📷
4 fotografie v galerii
Správně zařízená ložnice je důležitá pro dobrý spánek Depositphotos
Špatné spaní nemusí být vždy způsobeno jen stresem nebo jinými zdravotními problémy. Je totiž dost možné, že jste si svou ložnici špatně zařídili a nyní se vám v ní prostě špatně spí.

Pokud chcete dobře spát, nebudit se a nevstávat ráno s únavou, je nutné mít v ložnici všechno tak, jak má být. Tedy správně rozestavený nábytek, dobře umístěnou postel a důležitá je dokonce i barva na zdech.

Barvy a doplňky

Velký vliv na kvalitní spánek a usínání mají skutečně barvy stropu a stěn ložnice. Obecně se říká, že ložnice by měla být vymalována jemnými a tlumenými odstíny barev. Zvolte tedy béžovou, bílou, světle zelenou nebo fialkovou. Naopak zcela nevhodné jsou sytě oranžová, sytě zelená nebo rudě červená. 

Pokud chcete mít v ložnici tapety, zvolte rozhodně design v jemných tónech a s jednoduchými motivy. Ať už použijete motivy přírody, květin nebo geometrických tvarů, tapety musí vždy působit jemně a decentně.

Stejné to je i s obrazy. Rozhodně si do ložnice nepořizujte žádné výrazné nápisy nebo plakáty, ale sáhněte raději po uklidňujících motivech.

Postel má své místo

Malé ložnice obvykle trpí tím neduhem, že jsou přeplácané nábytkem. Zpravidla do nich umisťujeme velké skříně s oblečením, přitom tím v ložnici vytváříme stresové prostředí. V ložnici by totiž mělo být nábytku co nejméně. Rozhodně do ložnice také nedávejte zrcadlo.

Umístění postele by mělo být takové, abyste měli při spánku hlavu u zdi. Tím si navodíte pocit bezpečí a jistoty. Postel by měla mít po obou stranách stejný prostor, který zaručí lepší proudění energie. Důležité rovněž je, aby postel nebyla například přímo pod oknem nebo naopak rovnou u dveří.

Pokud tedy máte problémy se spánkem, zkuste přestavit svou ložnici tak, abyste v ní získali co největší pocit pohody, která je pro váš spánek tak důležitá. Dále čtěte: Zařiďte si byt ve skandinávském stylu. Budete blíže přírodě.

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Dům a zahrada

Efektivní úklid v domácnosti se psem: Jak na chlupy, skvrny od bláta, moči či krve