Zařiďte si byt ve skandinávském stylu. Budete blíže přírodě

 Interier 
28. prosince 2019 17:31 / Mirka Malá
  0
📷
4 fotografie v galerii
Skandinávský styl je velmi populární Depositphotos
Skandinávský design je už nějakou dobu velmi oblíbeným stylem v bydlení. Vznikl přitom už v 50. letech v severských zemích a neodmyslitelně k němu patří bílé zdi, dřevěný nábytek a důraz na minimalismus a přírodu.

Je to tak. Poznávacím znamením skandinávského stylu je zkrátka bílá. Bílé zdi, nábytek i koberec. Bílá barva je zkrátka základem všeho, protože vytváří čistý vzhled a opticky zvětšuje prostor. Navíc ji lze kombinovat prakticky s jakoukoliv další barvou.

Dalším důležitým prvkem skandinávského stylu je dřevo. Většinou se používá jemně šedé, vybledlé dřevo tak, aby interiér bytu či domu byl co nejvíc vzdušný a působil přirozeně. U některých dřevěných povrchů, ať už na nábytku, stěnách či podlaze, se nemusíte bát ani dalšího bílého nátěru.

Skandinávský styl se ale nevyhýbá ani jiným než dřevěným materiálům. Musí jít ale o přírodní materiály, jako jsou kov, sklo nebo kámen, podobně je tomu i u designových dekorací. Přehozy či polšťářky musejí byt rovněž z přírodních materiálů, tedy ideálně lněné, bavlněné, vlněné či kožené.

Design domu či bytu je pak potřeba doplnit živými květinami, popřípadě i moderními fototapetami s přírodními motivy. Pro skandinávský styl je to totiž právě sama příroda, kdo je nejlepším nositelem inspirace pro tento sice na jednu stranu relativně střídmý, ale nádherný a přírodní styl bydlení. Dále čtěte: Nebojte se kožené sedačky, její údržba je překvapivě jednoduchá.

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Tech

České zbrojovky jedou naplno, nyní získaly technologii systému automatického granátometu MK 47